Prostreno.cz

Med je jedním z nejlepších přírodních prostředků k omlazení pleti

Ještě jste nenašli krém, který by opravdu zpomaloval tvorbu vrásek? Možná je to tím, že zázračné  mazadlo hledáte v drogerii a ne ve vlastní spižírně. Vyzkoušejte „obyčejný“ med, který si poradí s projevy stárnutí, akné i lupénkou.

Med se nachází takřka v každé domácnosti, lidé však jeho potenciál nevyužívají ani z poloviny. Není to trochu paradox? Poznejte famózní výhody tohoto kosmetického elixíru, které udivují i samotné odborníky!

Čarovné ošetření jizev

Jistě se shodneme na tom, že jizvy jakékoli velkosti nevypadají ani trochu přitažlivě. Co si s nimi ale počít? Zbytečně se s nimi nepárejte a pořádně jim to oslaďte! Právě med patří mezi zachránce, kteří podstatně urychlují hojení a zlepšují jejich vzhled, neboť podporuje regeneraci tkání i kožních buněk. Nanášejte ho formou jemné masáže na postižená místa dvakrát denně, výsledky se dostaví co nevidět.

Účinná zbraň na psoriázu

Psoriáza neboli lupénka je neinfekční stav postihující především kůži, ale může zasáhnout i nehty a klouby. Svědění, horkost, zarudnutí i nevzhledné puchýře – tohle všechno k nemoci, kterou celosvětově trpí zhruba 150 milionů jedinců, patří. I tady ale pomoc slibuje zmíněný mazlavý produkt. Poznatky jisté zahraniční studie publikované v magazínu Complementary Therapies in Medicine sdělují, že jeho lokální aplikace je při léčbě psoriázy velice přínosná.

Náskok v boji proti akné

Dalším nechvalně známým a bohužel častým nešvarem je akné, které se nebezpečně rozšiřuje i v řadách starších generací. Na otravné příznaky v podobě větších i menších uhříků ale také zabírá poklad z úlu, to jste věděli? Působí totiž jako mocné přírodní antibiotikum, a navíc je osvědčeným protizánětlivým prostředkem.

Vrásky? Co to je?

To nejlepší na konec, přátelé. Podle odborníků, kteří se odkazují na závěry mnoha a mnoha výzkumů, je med jedním z nejspolehlivějších „nástrojů“ k omlazení pleti. Je to proto, že obsahuje celou řadu antioxidantů, které neutralizují účinky škodlivých volných radikálů. Jeho složení také zpomaluje proces biologického stárnutí a poskytuje hydrataci, díky čemuž je pokožka jemná, pružná a zářivá. V rámci přípravy masky ho lze smíchat s vodou, ovšem nevylučují se ani přísady, jako je například olivový olej, citronová šťáva nebo avokádová dužina.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat