Prostreno.cz

Potraviny bohaté na tolik potřebné proteiny

Pokud chcete zhubnout, jsou potraviny bohaté na bílkoviny opravdu užitečnými pomocníky. A vejce přitom patří k jedněm z nejlepších zdrojů. Nabídneme vám ale potraviny, které mají bílkovin dokonce ještě více.

Vejce patří k nejznámějším zdrojům bílkovin. A se svými 7 gramy bílkovin na jedno vejce jsou skutečně velmi cennými zdroji. Proteiny nejsou důležité jenom pro udržení a stavbu svalové hmoty, ale dokážou opravdu na dlouho nasytit. Ale neznamená to, že byste museli jíst jenom vejce. Existují i další alternativy, které bodují svým vysokým obsahem bílkovin.

Dýňová semínka

Ať už orestovaná, nebo čerstvá jako posyp na kaši, dýňová semínka dodávají mnoha pokrmům ono něco navíc a chutnají báječně. A k tomu navíc obsahují opravdu velké množství bílkovin! Ze dvou hrstí semínek můžete získat až 10 gramů bílkovin.

Parmazán

Větší obsah bílkovin, než vejce má kromě dýňových semínek také parmazán. Se svými 35 až 38 gramy bílkovin je tenhle sýr špičkou mezi zdroji proteinů, a navíc může nabídnout i vysoký obsah vápníku.

Losos

I v lososech najdete bohatý zdroj bílkovin – ve 100 gramech ryby se nachází 19 gramů bílkovin a jen pouhých 100 kalorií. Kromě toho je losos také zásobárnou omega-3-mastných kyselin.

Cottage sýr

Zrnitý sýr je skutečnou proteinovou bombou. Takže je to ideální svačinka mezi jídly nebo i jako rychlý zdroj energie po sportu. Možnost jeho přípravy nasladko nebo naslano mu dává nekonečné možnosti, a tak je se svými 11 gramy bílkovin ve 100 gramech skoro neporazitelný.

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa nejenže skvěle chutnají, tohle naprosto netučné maso je i skvělý zdroj bílkovin. Není divu, že je u sportovců tolik oblíbené. Ve 100 gramech masa se ukrývá 27 gramů bílkovin, tedy stejné množství jako ve třech vejcích.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat