Prostreno.cz

Jarní očista organismu pomocí bylinek

Chystáte se na jarní úklid? Vycídit můžete nejen dům, ale i tělo. Škodliviny z něj odstraní třeba kopřiva, jetel nebo vlaštovičník!

Po nekonečně dlouhé zimě je tu jaro, což je období jako stvořené pro detoxikační kúru. Ta se pochopitelně primárně provádí za účelem odstranění toxických látek, ovšem má i další přínosy. Takový úklid těla připraví dobré podmínky pro hubnutí, neboť zbavuje škodlivin, které zpomalují metabolismus. Zároveň zvýší fyzickou výkonnost, posílí imunitu a povzbudí činnost lymfatického systému. Příznivě se ale promítne i na psychice a kvalitě pokožky.

Od teorie k praxi

Předně je třeba poznamenat, že detox rozhodně nemusí být obdobou přísného půstu. Jíst je samozřejmě dovoleno! Stravu byste po zimních měsících měli volit spíše lehčí a co nejvíce ji přiblížit zdravé výživě. K ní se dají přidat doplňky, jež očistný proces náležitě podpoří. Jací experti z řad bylinek jsou k tomu přímo ideální?

Kopřiva pálí, ale prospěje

Snad pro každého lidového léčitele je kopřiva cenným přírodním artiklem. A důvody jsou zřejmé! Tato rostlina tlumí bolesti hlavy, bojuje proti zánětům, zklidňuje rozbouřený žaludek a dodává energii. Souběžně pročišťuje krev a stimuluje činnost jater i ledvin. Kopřivový odvar se nedoporučuje konzumovat déle než 14 dní, ideálně se popíjí ráno na lačný žaludek a dále v odpoledních hodinách.

Jetel není plevel

Dalším vhodným prostředkem k celkové regeneraci je jetel luční, který navíc pozitivně zapůsobí na lymfatický systém. Mimochodem, báječně se uplatní také při bronchitidě, nespavosti i psychickém vyčerpání. Rovněž ulevuje ženám v těžkém období menopauzy, zatímco ve formě zevních obkladů léčí ekzémy, a to včetně lupenky.

Vlaštovičník je všestranný medikament

Není žádným tajemstvím, že mnoho produktů farmaceutického průmyslu obsahuje alkaloidy získávané z vlaštovičníku. Ten je známý zejména pro svou schopnost likvidovat bradavice, ovšem tím to nekončí. Vykazuje totiž i detoxikační vlastnosti, přičemž představuje prevenci obávané rakoviny, zabraňuje kornatění tepen, zastavuje hučení v uších a pomáhá na parodontózu. Vsadit na něj můžete i v případě kašle.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat