Prostreno.cz

Kadidlo je překvapivým lékem na stres a rakovinu

Kadidlo provází lidstvo již odnepaměti. Proč byste si ho měli pořídit v esenciální olejové podobě? Dezinfikuje povrchová zranění, urychluje hojení a zprůchodňuje dýchací cesty. Usnadní vám také usínání, protože má silný vliv na psychiku.

Jeho pronikavou vůni zná skoro každý. Jen málo lidí ale ví, že kadidlo je vlastně sušená pryskyřice. Získává se ze stromu kadidlovníku, jehož původní domovinou je pobřeží Rudého moře. Tedy alespoň podle historiků, kteří tvrdí, že ve starověku bylo nejdražší surovinou světa. Miloval ho třeba egyptský faraon Tutanchamon, římský císař Nero i rozmarná královna ze Sáby. Dnes ho mají ve velké oblibě i vědci, kteří mu připisují takřka zázračné schopnosti.

Starodávné léčivo

Například američtí odborníci z fakultní nemocnice Baylor University Medical Center, jež má sídlo v Dallasu, navrhují, aby se kadidlo využívalo k útlumu zánětů a bolestí. Podle nich také spolehlivě odstraňuje hleny v plicích, čímž usnadňuje dýchání. Rovněž chrání ledviny a játra před poškozením. Díky jeho antibakteriálním, antiseptickým a antiinfekčním vlastnostem prý také působí jako báječná dezinfekce povrchových ran, která navíc významně urychluje regeneraci. Tím však výčet famózních pozitiv nekončí.

Nepřítel rakoviny

Jiný tým amerických expertů, tentokrát z marylandské vysoké školy Johns Hopkins University, vnímají kadidlo jako účinný lék proti rakovině, zejména pak prsu, tlustého střeva, slinivky, žaludku a prostaty. Jejich výzkum totiž potvrzuje, že tato mocná pryskyřice reguluje epigenetický aparát, což v podstatě znamená, že ovlivňuje naše geny, aby podporovaly vnitřní hojení. To je v lékařské profesi hodně nadějná informace! A jak působí na psychiku?

Harmonizátor psychiky

Je prokázáno, že zmíněná vonná látka, kterou si můžete pořídit ve formě esenciálního oleje, aktivuje iontové kanály v mozku, čímž zmírňuje úzkost a deprese. Její inhalace takřka okamžitě uklidňuje mysl, zachovává emoční rovnováhu a navozuje pocit relaxace. A to se hodí nejen pře spaním!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat