Prostreno.cz

Slunečnicový olej blahodárně vyživuje vlasy

Není třeba zastírat, že slunečnicový olej bývá trochu zatracován. Není to ale škoda? Vždyť urychluje růst vlasů, bojuje proti lupům a uklidňuje podrážděnou pokožku hlavy.

Když přijde řeč na kosmetická využití kuchyňských olejů, nejčastěji se mluví o tom kokosovém nebo olivovém. Jenže co takový slunečnicový? Vždyť za nimi ani v nejmenším nezaostává! Co všechno tato podceňovaná přísada může udělat pro dobro vašich vlasů?

Dávka hydratační výživy

Stejně jako pokožka, která je největším lidským orgánem, tak i vlasy ke svému zdraví potřebují hydrataci. Těm svým ji můžete dopřát prostřednictvím oleje ze slunečnic. Vlhkost v nich totiž hluboko uzavře, čímž předchází jejich vysušování, lámavosti, roztřepeným konečkům i nepoddajnosti, jež by vás při ranním vytváření stylového účesu jen zbytečně zdržovala.

Podpora růstu? S tou můžete počítat!

Ve zmíněné ingredienci se nachází spousta prospěšných složek, a to včetně antioxidantů, vitaminu E, celé řady minerálů i kyseliny palmitové, olejové, stearové a linolové. Přesně tyto složky vyživují vlasové folikuly a stimulují krevní oběh i hřívu k růstu, přičemž zabraňují jejímu nadměrnému vypadávání. Zmíněné antioxidanty neutralizují účinky škodlivých volných radikálů, proto korunu krásy činí také odolnější vůči nepříznivým vnějším vlivům. Škoda toho nevyužít, nemyslíte?

Velká pomoc v boji s lupy

Už vám v boji s lupy pomalu dochází trpělivost a hlavně nervy? Nespílejte osudu a hlavně neházejte flintu do žita. Slunečnicový olej si s tímhle nešvarem hravě poradí. Pomůže při uvolňování mrtvých kožních buněk, pokožku hlavu uklidní od podráždění a navíc normalizuje činnost mazových žláz. Rovněž léčí drobné poranění kůže a působí protizánětlivě. Mezi jeho další nesporné přednosti patří to, že usnadňuje rozčesávání, dodává lesk a obnovuje barvu kštice. Vyzkoušíte ho jako masku? Stačí ho jen aplikovat po celé délce, nechat působit zhruba půl hodiny a poté smýt, nejlépe za asistence šamponu.

Zdroje: healthline.com, naturallycurly.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat