Prostreno.cz

Unavené libido lze vzpružit esenciálními oleji

Hodláte si dnes s protějškem udělat romantický večer, který, jak doufáte, skončí vášnivým sexem? Neponechávejte nic náhodě a ovoňte ložnici esenciální bazalkou, muškátovým oříškem nebo santalovým dřevem!

Někdy máte náladu na sex vy, ale u partnera se to nesetká s pochopením, jindy je to zase obráceně. Jak se v tomhle sladit? Kde nepomůže domluva, tam se mohou osvědčit afrodiziaka. Mezi ty nejběžnější patří ústřice, čokoláda, chilli papričky, lanýže nebo červené víno. Jenže co když nemáte po ruce ani jedno? Podpořte smyslný průběh večera esenciálními oleji!

Co nádech, to nezkrotná touha

Ano, zní to možná příliš jednoduše na to, aby to byla pravda. Nicméně, kdo by si účinky aromaterapie troufal znevažovat, když se tento druh alternativní medicíny využívá již několik tisíciletí? A navíc se slibnými výsledky. I vědci upozorňují na to, že některé konkrétní vůně dokáží libido nakopnout stejně, jako třeba ty zmíněné ústřice. Co si tedy takhle večer kápnout do lampy či difuzéru?

Santalového dřeva není nikdy dost

Američtí vědci na základě své aromatické studie zjistili, že lidé, kteří inhalují esenciální santalové dřevo, registrují nezkrotný sexuální apetit. Tedy samozřejmě oproti těm, kteří tak nečiní. Tento tekutý prostředek s omamnými dřevitými tóny také navozuje pocity hluboké relaxace, neboť zmírňuje psychickou tenzi.

Nešetřete ani s bazalkou

Pokud jste si vždycky představovali bazalku v souvislosti s rajčaty a mozzarellou, teď už ji budete mít ve spojení spíše s vášní, bouřlivým orgasmem a neunavitelným libidem. Je prokázáno, že zvyšuje srdeční frekvenci a stimuluje oběhový systém. To znamená, že značně prokrvuje pohlavní orgány. Jestli tedy něco naladí náladu na milování, tak tahle bylina!

Muškátový oříšek se nezdá

Jste překvapení z toho, že je muškátový oříšek k mání i v esenciální podobě? Určitě si ho pořiďte. Jeho silná afrodiziakální pověst sahá až do hinduistických kultur. Souhlasí s tím i odborníci, kteří prostřednictvím mnoha studií poukázali na to, že podporuje sexuální touhu a zkvalitňuje i milostný výkon. Co k tomu dodat – ani kapka nazmar…

Zdroje: healthline.com, nih.gov





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat