Prostreno.cz

Kosmetické účinky pampelišky

Není čas na čaj? Ne, nemusíte ho pít, využijte ho zevně! Ten pampeliškový pokožku zbavuje vrásek, akné i vyrážek. Vlasům zase pomůže s růstem a leskem, zatímco zastaví tvorbu lupů.

Pampelišky jsou mnohem víc než jen zajímavá přírodní ozdoba. Lidoví léčitelé i odborníci se shodují v tom, že podporují trávení, zlepšují látkovou výměnu a rozpouští ledvinové kameny. Také posilují a regenerují organismus, působí jako antibiotikum, regulují škodlivý cholesterol a ulevují při revmatismu. Už jste ale slyšeli o jejich kosmetických přednostech? Pokud doma nemáte nasušené vlastnoručně sesbírané zásoby, doporučujeme se po pampelišce poptat v bylinkářství. Má totiž tyhle úžasné benefity!

Elixír mládí, který si zamilujete

Jinak zvaná smetanka lékařská obsahuje spoustu cenných látek, mezi kterými nechybí ani antioxidanty a vitamin C. A rozhodně nejde o žádné zanedbatelné množství. Díky tomu pokožku hloubkově vyživuje, přičemž povzbuzuje obnovu buněk a zpomaluje stárnutí. Její vnější použití také tlumí záněty a láskyplně uklidňuje podrážděnou pleť. Připravte si z ní čaj, kterým si po jeho zchladnutí budete omývat obličej. Anebo ji naložte do oleje, přímo se nabízí třeba ten olivový.

Zmizí akné i nevzhledné jizvy

Tahle léčivá rostlina, na kterou příznivci alternativní medicíny nedají dopustit, se může pochlubit i detoxikačními vlastnosti. Zbavuje proto kůži toxinů, které ucpávají póry a způsobují akné a všemožné obtěžující vyrážky. Vysoký podíl vitaminů, minerálů a enzymů zase urychluje hojení a podstatně vylepšuje vzhled jizev. I hříva si ale může přijít na své!

Svižný růst a nejen ten

Pokud toužíte po zdravých, lesklých i kvalitních vlasech, je pro vás pampeliška vhodným pomocníkem. Z mnoha studií vyplývá, že podporuje růst a zabraňuje nadměrnému vypadávání. Poradit si dokáže i s tvorbou lupů, zároveň reguluje tvorbu mazu, chrání před nepříznivými vnějšími vlivy a ošetřuje pokožku hlavy. Co tedy říkáte na pampeliškový oplach po běžném mytí? Vzpomenete si na něj tak dvakrát týdně?

Zdroje: schique.com, marlarene.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat