Prostreno.cz

Plochému břichu nahrává správný pitný režim

Vánoce s vámi udělaly svoje. Máte dvě, tři, čtyři kila nahoře a řešíte, co s nimi. Pokud se skutečně snažíte zhubnout, zkontrolujte svůj pitný režim, může vám dost slušně nahrávat!

Samozřejmě, že bílý rohlík vyměníte za celozrnné pečivo a těstoviny se sýrovou omáčkou nahradíte zeleninovým salátem s odlehčeným jogurtovým dresinkem, ale co pití? Pitný režim při redukci váhy pomáhá, nebo mu naopak velmi škodí. Tímhle nahraďte sladké limonády a kávu s cukrem a hubnutí se pro vás stane mnohem jednodušší.

Zelený čaj redukuje břišní tuk

Zelený čaj se vyrábí z neoxidovaných listů a je jedním z nejméně zpracovávaných druhů čaje. Z tohoto důvodu obsahuje nejvíce antioxidantů a prospěšných polyfenolů. A teď to přijde. Konzumace dvou až tří šálků zeleného nápoje denně se ukázala jako účinná metoda při redukci břišního tuku. Ve spojení s fyzickou aktivitou uvedený zázračný nápoj snižuje riziko obezity a pomáhá k dosažení plochého břicha. Pochopitelně, že byste si ho ale neměli sladit rafinovaným bílým cukrem.

S alkoholem to daleko nedosáhnete

Studie ukazují, že alkoholické nápoje nahrávají přibývání na váze a obezitě. Nikdo vás nebude soudit, pokud si občas po večeři dáte skleničku dobrého vína, ale čtyři piva denně nebo dvě lahve červeného už jsou přes čáru. Zkrátka a dobře, pokud se chcete dostat do nejlepší formy svého života, alkoholu se vzdejte, nebo ho omezte na minimum.

Dejte si pozor na nápoje pro sportovce

Že je kokakolový nápoj plný cukru, se samozřejmě obecně ví. Nežádoucí sladidla jsou však i v nápojích pro sportovce, proto sledujte etikety. Cukr z těchto nápojů může vést k zánětu, který oslabí váš imunitní systém, což je další důvod, proč radši pít obyčejnou vodu. A nejen pro tenhle nešvar.

Zůstaňte hydratovaní

Voda je nesmírně důležitá, protože když se tělo dehydratuje, často zadržuje příliš mnoho tekutin, které způsobují nadýmání žaludku a nepohodlí. Den začínejte neperlivou vodou s citronem. Právě ona napomáhá pravidelnému trávení. Také je to báječný zdroj vitaminu C, který zároveň předchází vzniku ledvinových kamenů. Kyselina citronová totiž zabraňuje hromadění oxalátu vápenatého a přebytečných tekutin. Je to tedy skvělá volba.

Zdroje: eatthis.com, medicalnewstoday.com





Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat