Prostreno.cz

Kokosový olej vlasům tak docela nesvědčí

Nanášet olej z kokosových jader na vlasy, protože hydratuje, zaceluje rozdvojené konečky a napraví i letité poškozené způsobené chemickým barvením? Zkusit to samozřejmě můžete. Valný efekt ale nečekejte.

Kokosový olej se stal naprostým základem kosmetické rutiny milionů lidí po celém světě. Pokud ho aktivně nepoužíváte vy sami, dost možná jste o jeho fantastických výhodách alespoň slyšeli. Anebo vám ho někdo asi tak stokrát doporučoval s tím, že svede hotové divy. Otázkou však je, zda je to pravda.

Mnoho povyku pro nic?

Olej získávaný z kokosových ořechů se už dávno neaplikuje jenom na tvář a hřívu. Stále se totiž nacházejí nové a nové důmyslné způsoby jeho všestranného využití, a to od pomoci při holení nohou až po bělení zubů. Vrátíme-li se o krok zpět, a to k těm zmíněným vlasům, na hlavě prý nadělá víc škody než užitku. Jak to?

Náprava poškození? Nechte si zdát

Jmenovaný produkt bývá vychvalován pro své hydratační a regenerační schopnosti, které vyřeší celou řadu problémů. Je tedy samospásný? Kéž by. „Vlasy jsou tvořeny proteinem, který se nazývá keratin. Pokud jsou keratinové vazby přerušené, třeba od častého barvení či stylingu horkými přístroji, kokosový olej to rozhodně nenapraví,“ upozorňuje uznávaný britský kadeřník Ross Charles. Ten dokonce připouští, že situaci naopak ještě zhorší. Proč?

Zvlhčení, které je jen naoko

„Mnozí si od tohoto prostředku slibují zvlhčení, ale on se s vodou smíchat přece nemůže. Věc se má tak, že v podstatě brání proniknutí ošetření do vlasového stvolu. Ačkoli má tendence zaplnit každou malou dírku ve vlasech, přetrvávající potíže pouze zamaskuje. Funguje jen jako momentální záchranná akce, která však z dlouhodobého hlediska pořádně uškodí,“ varuje jmenovaný kadeřník a stylista, který uvedené „mazadlo“ vůbec nedoporučuje. Jaké alternativy ano?

Nízké pH je dobré pH

„Namísto olejů, které si raději nechte na vaření, používejte speciální vlasové přípravky s nízkým pH, jako jsou masky a kondicionéry. Kutikuly budou jejich vlivem plošší a zdravější, což znamená méně zacuchávání a krepatění,“ objasňuje kadeřník Ross Charles.

Zdroj: www.glamourmagazine.com, www.bebeauty.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat