Prostreno.cz

Okurkový nálev rozhodně nevylévejte

Že z okurkového nálevu nic dobrého nekouká? Proč myslíte? Může vám pomoci při hubnutí, zregulovat hladinu krevního cukru a ulevit od svalových křečí. A proč si dát doušek i po sportovním tréninku?

Nakládané okurky se najdou skoro v každé lednici. A důvod je jasný! Hodí se k masu, těstovinám i vařeným bramborám. A co by bez nich byly takové domácí hamburgery! V letních vedrech jsou navíc vítaným osvěžením. Nabízí se ale otázka – co děláte s jejich nálevem? Jestli ho po snězení poslední okurky vyléváte, děláte obrovskou chybu. Má totiž tyhle zdravotní výhody!

Nečekaná podpora hubnutí

Asi každý ví, že se výše zmíněný lák kromě jiného skládá i z octa. A to je dobře. Pravidelnou konzumaci octa si studie zveřejněná v magazínu Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry spojuje se silnou podporou zdravého hubnutí. To je takové, při němž k úbytku kilogramů dochází pozvolna a člověk dodržuje zákonitosti vyvážené stravy. No vidíte, jaký zeštíhlující elixír máte po ruce! Mimochodem, tento kyselý prostředek dle závěrů výzkumu publikovaných v časopise Journal of Diabetes Research přispívá i regulaci krevního cukru, což se hodí nejen hubnoucím, ale i diabetikům.

Konec svalovým křečím

To, zda si na okurkovém nálevu pochutnáte, nebo se vám odporem trochu zkřiví ústa, víte jen vy sami. Už jste ale slyšeli o tom, že s jeho pomocí poměrně rychle skoncujete se svalovými křečemi? Prokázal to americký výzkum uskutečněný univerzitou v Severní Dakotě, o jehož závěrech informuje akademický žurnál Medicine & Science in Sports & Exercise. Co doušek, to úleva! A protože tato tekutina obsahuje kromě draslíku i sodík, doplní elektrolyty, které jste vypotili při fyzické aktivitě. I po sportu se tedy její sklenka vyplatí!

Antioxidační ochrana, která se hodí

V této kyselé okurkové medicíně se nachází i pár antioxidantů, které chrání organismus před volnými radikály a oxidačním stresem, čímž omezují pravděpodobnost celé řady civilizačních chronických chorob. I z tohoto důvodu si tedy její vylévání dobře rozmyslete…

Zdroje: www.1mhealthtips.com, www.jstage.jst.go.jp/article/bbb/73/8/73_90231/_pdf, www.hindawi.com/journals/jdr/2015/175204/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19997012/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat