Prostreno.cz

Pivo bez alkoholu může být škodlivější než to s alkoholem

Dáte si raději nealkoholické pivo místo vína, koktejlů a podobně, protože chcete udělat něco dobrého pro své zdraví? Bohužel ne vždy tomu tak opravdu je.

Pro většinu lidí ke sportu nebo pohybu na čerstvém vzduchu neodmyslitelně patří pivo. A to ve všech jeho podobách – od klasického světlého, přes řízlé ovocnou limonádou až po nealkoholickou verzi. Osvěží přece dokonale a bez alkoholu je navíc zdravější než limonáda! – To sice ano, ale nezapomínejme, že i různé druhy piva zvyšují hladinu cukru v krvi – a pivo bez alkoholu vlastně způsobuje největší nárůst.

Jak pivo ovlivňuje hladinu cukru v krvi?

Německá zdravotní společnost „millionfriends“ se v rámci svého výživového programu podívala blíže na údaje svých účastníků. Odborníci na výživu mimo jiné zkoumali, jaké reakce krevního cukru způsobují různé druhy piva. Analyzovali celkem 672 spotřebovaných piv – a zjistili něco překvapivého.

Hladinu cukru v krvi zvyšuje nejvíce pivo bez alkoholu

Sběr dat potvrzuje doporučení odborníků na výživu nepoužívat k uhašení žízně pivo s alkoholem nebo bez něj.

Pokud si tedy myslíte, že v horkých dnech místo normálního piva děláte svému tělu službu nealkoholickým pivem, musíme vás zklamat. Nápoj totiž zřejmě i bez alkoholu zvyšuje hladinu cukru v krvi a může mít dlouhodobě negativní vliv na zdraví. Nejen, že zvýšená hladina glukózy v krvi může vést k touze po jídle a migrénám, ale z dlouhodobého hlediska také zvyšuje riziko onemocnění, jako je obezita, cukrovka, kardiovaskulární onemocnění a rakovina.

Voda je nakonec jediný nápoj, který neovlivňuje hladinu cukru v krvi. V horkých dnech a při sportu bychom tedy měli zahánět žízeň vodou a ostatní nápoje, alko i nealko, si dopřávat jen výjimečně a s mírou.

Zdroj: www.millionfriends.de, www.webmd.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat