Prostreno.cz

Užitečné triky na hubnutí

Zhubnout bez diety? Zní to až příliš dobře, aby to byla pravda. Ale jde to! Pokud budete v běžném životě dodržovat několik důmyslných triků, přebytečná kila se rozloučí téměř sama!

Abyste dlouhodobě úspěšně hubli a váhu si udrželi, nevyhnete se zdravé stravě a cvičení. Ale jen to nepomůže. Rozhodujícím způsobem přispívá i váš každodenní život. Ke své vytoužené váze se můžete přiblížit bez drsné diety a visacího zámku na lednicí. Díky těmto jednoduchým, ale účinným trikům.

Přičichněte k plnosti

Vlčí chutě jsou tu a vy byste rádi sáhli po čokoládě? Oklamejte chutě vůněmi. Touhu po čokoládě lze zastavit například esenciálním růžovým olejem. Fenylethylamin, který obsahuje, se nachází také v kakau. Podobně působí i vůně vanilky, eukalyptu a máty peprné. 

Oklamejte chutě

Po obědě nás většinou přepadne obávaný polední útlum a po něm náhlá chuť na něco sladkého. Místo toho, abyste sáhli po sladkém, stojí za to udělat si krátkou procházku. To vám nejen ušetří zbytečné a nezdravé kalorie, ale také se poté budete cítit mnohem svěžejší a plnější.

Vyměňte si talíře

Velký talíř sice skvěle vypadá, ale my pak máme také tendenci ho štědřeji naplnit a pak to všechno „slušně“ sníst. Ale jak se této pasti vyhnout? Velmi lehce! Stačí vzít menší talíř. Porce jsou výrazně menší, takže automaticky sníte méně. A pokud máte stále hlad, můžete dostat přidáno.

Dopřejte si dostatek spánku

Spíte špatně? To se také může projevit na vaší váze. Pokud nemáme dostatek spánku, tělo produkuje více hormonu ghrelinu. Peptid stimulující chuť k jídlu zajišťuje stimulaci našeho pocitu hladu. Po sáčku chipsů saháme tedy častěji, než je nutné. Dostatek spánků na druhou stranu dělá pravý opak. Uvolněný leptin zajišťuje, že se cítíme sytí a spokojení.

Vypijte dost tekutin

Pití nejen napíná pokožku a zajišťuje, že naše tělo funguje a odplavuje toxiny. Když před každým jídlem vypijete velkou sklenici vody, budete se rychleji cítit sytější, a snížíte tak příjem jídla. Ne nadarmo v Japonsku tento trik funguje už po staletí. S hubnutím vám může pomoci i směs zázvoru a citronu. 

Buďte malicherní

Rodinné balíčky jsou docela lákavé. Je to také praktické, když máte vždy vše skladem. Obrovské hodnotové balíčky však nejsou dobré pro postavu. Protože čím větší balení, tím větší porce. To může být docela ošemetné, zvláště u chipsů. Při nákupu je lepší zvolit normální velikost.

Vyhněte se stresu

Stresující každodenní život nám dává pořádně zabrat, ale při hubnutí má přesně opačný efekt. Pokud trpíme stresem, tělo také uvolňuje více kortizolu. Hormon nejenže brzdí úbytek tuku a podporuje jeho ukládání, ale také podporuje otravný břišní tuk. A toho je, jak známo, velmi těžké se zbavit. Důvodů, proč zpomalit a trochu si odpočinout, je tedy dost. Profesionálně i soukromě.

Vyhněte se kalorickým pastím

Rádi čas od času mlsáte oříšky? To není dobrý nápad. Přestože jsou makadamové nebo para ořechy neuvěřitelně zdravé, co do kalorií obsahují opravdu hodně. Například 100 gramů piniových oříšků, makadamových a pekanových ořechů obsahuje neuvěřitelných 700 kalorií. Další kalorickou pastí, kterou byste neměli podceňovat, jsou nealkoholické nápoje. 

Jezte vědomě

Dáváte přednost jídlu u televize, když běží váš oblíbený seriál, nebo trávíte čas na sociálních sítích? To není dobrý nápad. Protože rozptýlení vám brání, aby se jídlo stalo vědomou záležitostí. Při jídle je však důležité poslouchat své tělo. Jinak signály hladu a sytosti těla rychle přehlédnete a sníte pak buď příliš málo, nebo dokonce příliš mnoho.

Zdroj: názory autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat