Prostreno.cz

Význam snů o jídle

Jste právě v redukčním režimu, tedy aspoň co se týče stravování. To by možná vysvětlovalo vaše sny o jídle. Chybí vám, tak si pečené kuřátko, zákusky nebo oblíbené caffè latte dopřáváte aspoň ve svých snových představách.

Ale co když filmy, které se nám přehrávají v mozku, když spíme, jsou v podstatě způsob, jakým se naše tělo snaží nás něco naučit nebo nás inspirovat. Tak to aspoň říká Theresa Cheung, britská odbornice na sny, podle které fantazijní příběhy odráží i duševní a psychické zdraví. Sen je v podstatě báseň nebo umělecké dílo s významy, které se dají dekódovat. A pozor, pokud se týkají stravování a jídla, věřte, že přinášejí svá poselství.

Ve snu vidíte jídlo, ale nejíte ho

Tabule plná laskomin, ale vás nezajímá. Nebo přece jen něco z těch dobrot ochutnáte, přičemž se vám ústa zkřiví nechutí. Ble, je to odporné! Jelikož je potravina symbolem něčeho, co vám v životě chybí, něco, co vyžadujete či si rovnou odpíráte, zeptejte se sami sebe: „Co potřebuji, aby se mi lépe žilo?  Je něco v mém životě podvyživené?“

Pokud ve snu držíte dietu, možná popíráte jednu ze svých důležitých potřeb a otrava jídlem zase může naznačovat, že pěstujete toxické nápady, máte špatné myšlenky, přátele nebo návyky (od kterých je lepší se distancovat). Každá položka jídla s sebou přitom nese silný význam.

Je velmi běžné, že potraviny, které jíte a vychutnáváte si je, se ve vašem snu objeví v hlavní roli. Sušenky, dort nebo cukroví symbolizují, že se možná příliš soustředíte na něco, co je triviální. Ovoce je důkazem toho, že využíváte svůj talent k osobnímu růstu a/nebo získáváte to podstatné, co potřebujete pro postup na vyšší úroveň. U masa platí, že již máte dost – cítíte se nasyceně.

Vypadávání zubů

Theresa Cheung tvrdí, že zuby jsou obvykle o komunikaci. Řekli jste v poslední době něco, čeho litujete, přejete si to opravit nebo snad zopakovat? Vypadávání zubů také bývá spojeno s nějakými emocemi kolem vašeho vzhledu, stárnutím či strachem ze změny, která je ovšem příznivá.

Zdravotní problémy po jídle

Ve snu něco sníte a onemocníte z toho. Je to špatné znamení? Nejběžnější interpretací snů o nemoci je, že něco ve vašem životě potřebuje uvolnit. Cosi vás táhne dolů. Například rakovina naznačuje, že nějaká osoba, popřípadě situace „zabíjí“ vaše pocity radosti a kreativity. Zkuste věnovat pozornost péči o sebe a stavu své mysli.

Vaření a stolování

Podívejte se na scenérii: Vzpomínáte si na jídlo s ostatními, nebo o samotě? To může být spojeno s potřebou nezávislosti, či naopak komunity. Pokud vaříte nebo servírujete jídlo druhým, zvažte, co dáváte ostatním, když jste vzhůru – a jestli to není příliš štědré.

Zdroje: www.eatingwell.com, www.theresacheung.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat