Prostreno.cz

Tipy pro splasknutí nafouknutého břicha

Občas se i z jinak celkem plochého břicha stane větší či menší nafouknutý balon, který nám pokazí třeba záměr obléknout si něco trochu obepnutějšího na důležitou schůzku.

Jak svému bříšku zase vrátit jeho normální velikost? Je to jednodušší, než byste si mysleli.

Trik č. 1: Pijte

Mnoho lidí je přesvědčeno, že když náš organismus začne zadržovat vodu (i to je příčinou nafouklého břicha), raději bychom mu už neměli žádnou příliš dodávat. Opak je ale pravdou.

Skvělým tipem na velmi dobrý nápoj, který nám pomůže s nafouklým břichem zatočit, je voda ochucená limetkou a mátou. Prostě omyjte a na plátky nakrájejte limetku, k ní přidejte nahrubo nasekanou pořádnou hrst máty, dejte do džbánu a zalijte 2 litry studené vody. Nechte dvě hodiny v chladu louhovat a poté popíjejte. Mimochodem, máta je skvělým prostředkem i proti břichu nafouklému kvůli plynatosti. V takovém případě ovšem sáhněte raději po mátovém čaji (další pomocnou bylinkou je třeba fenykl).

Trik č. 2: Omezte sodík

Sodík je jedním z nejčastějších faktorů, který způsobuje v našem těle zadržováním vody a tím i zvětšené bříško. Proto se mu vyhněte! Nejvíce je ho samozřejmě v soli, a tak se zaměřte na její příjem. Tím nemáme na mysli, abyste přestali jídla dosolovat a přesolovat. Sůl se totiž skrývá i jinde než ve slánce. Najdete ji v nejrůznějších předem připravených pokrmech (nejen konzervy, polotovary apod., ale také třeba cereálie nebo dresinky na salát, které se tváří jako úžasně zdravé). Proto si jídla připravujte sami a čerstvých (syrových) ingrediencí. Solte minimálně.

Trik č. 3: Pozor na alkohol

Je to tak. Potřebujete-li mít bříško jako obrácený lavor, vyhněte se minimálně den předem konzumaci alkoholických nápojů.

Trik č. 4: Vypoťte to

Tedy v přeneseném smyslu slova. Prostě se pusťte do nějaké pohybové aktivity. Efektivnější je v tomto případě dát si pořádně „do těla“ než jít například pět kilometrů pomalou chůzí. Platí to pro nafouklé bříško z obou zmíněných důvodů (zadržování vody, plynatost). Pohybem rozproudíte metabolismus a podpoříte zažívání.

Trik č. 5: Opatrně s vlákninou

Vláknina je samozřejmě v naší stravě životně důležitá. Ovšem pokud se rozhodnete ze dne na den změnit svůj životní styl a z ničeho nic ho proměnit v sen každého dietologa, můžete své zažívání trochu zaskočit. Pokud na ně totiž nejste zvyklí, může vám zelenina bohatá na vlákninu způsobit potíže s plynatostí a nafouknutým břichem. Zvykejte své tělo na radikální změnu postupně a vyhněte se zpočátku nadměrné konzumaci potravin pověstných svou schopností udělat z vás nafouklý balon (typické jsou např. luštěniny).

Zdroj: www.wikihow.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat