Prostreno.cz

Nejdivočejší sny máme kolem úplňku. Proč?!

Vědci a psychologové jsou překvapení výsledky studie, v níž bylo potvrzeno, že lidé mají nejvíce snů a také ty nejdivočejší v době kolem úplňku a především v den, kdy je Měsíc celý osvětlen a nocí září na naši planetu. „V týdnu kolem úplňku jsou sny nejbizarnější,“ tvrdí autor studie profesor Richard Wiseman. Sám však netuší, proč tomu tak je.

Nejčastějšími „nočními můrami“ kolem úplňku jsou sny o nahotě, pronásledování, pádech, létání či celebritách.

Britskému deníku Daily Mail pak vysvětlení k jednotlivým typům snů poskytla klinická psycholožka Ingrid Collins působící na největší soukromé londýnské klinice na Harley Street.

Ke snům o pronásledování Collins uvedla: „Je to klasický úzkostný sen. Pronásledování reprezentuje něco, čeho se v životě bojíte. Pokud je to příšera nebo zvíře, pak vás obavy ovládají. Pokud od někoho utíkáte, pak vám vaše podvědomí říká, že máte problém ve vztahu.“

Nahota na veřejnosti podle ní znamená: „Být nahý naznačuje, že se bojíte odhalení nebo prozrazení intimního tajemství. Také může naznačovat nedostatek sebevědomí, nebo že chcete mít sex s někým, před kým se moc stydíte.

Pokud si podle Collins člověk létání užívá, tak má velké ambice a míří vysoko. „Ale pokud nemůžete vzlétnout, tak se cítíte příliš svázaní a odmítáte uniknout z nepříjemné situace. Pokud létáte v mracích, vaše vnitřní já pláče po duchovnu,“ tvrdí klinická psycholožka.

Člověk užívající si ve snu s celebritami touží po slávě. Ale může to také znamenat, že se dotyčný touží cítit výjimečně ve vztahu a že mu partner neprojevuje dostatek zájmu. Někdy je takový sen odrazem nudy v životě.

Pokud se člověk topí, většinou to věští finanční těžkosti. Jestliže potíže s penězi nemá, pak sen naznačuje, že nezvládá jinou životní situaci a bojuje s ní marně.

Sexuální sny, zvláště ty, v nichž člověk souloží s cizincem, odhalují potlačování sexuálního pudu a touhu po větším erotickém dobrodružství a odvázanosti.

Pády a pád do volného prostoru podle listu Daily Mail značí, že člověk o něco přichází, nebo se bojí o práci, přítele či domov. A může také vyjadřovat to, že se cítí v této záležitosti bezmocně.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat