Prostreno.cz

Hřebíček výrazně podporuje růst vlasů

Hřebíček používáte pouze do svařeného vína nebo čaje? To je ale velká škoda! On totiž mocně stimuluje růst vlasů! To jste věděli?

Hřebíček je často spojován s Vánocemi a zimními svátky, kdy se používá k ochucení svařeného vína, pečeného ovoce a jiných svátečních jídel. Jeho vůně je ostrá, kořeněná a zároveň sladká. Hřebíček se používá také v tradiční medicíně, kde se věří, že má antiseptické, analgetické a antibakteriální účinky. Je bohatý na eugenol, sloučeninu, která mu dodává charakteristickou vůni a chuť. Eugenol také zvyšuje jeho léčivé účinky a je oblíbený v zubním lékařství pro své analgetické vlastnosti. Co dalšího ještě hřebíček umí?

Hřebíček a vlasy

Hřebíček podporuje růst vlasů tím, že stimuluje krevní oběh a dodává pokožce hlavy kyslík. Kromě vitaminů A, C a K obsahuje železo, mangan a draslík. Vlasy tak nejen posiluje, ale zároveň zabraňuje jejich vypadávání. Hřebíčková voda vykazuje antiseptické vlastnosti, které pomáhají při odstraňování lupů. Protizánětlivé vlastnosti hřebíčku pomáhají zklidnit podrážděnou a suchou pokožku.

Podpořte růst i lesk

Hřebíček má také antibakteriální, antimikrobiální, protiplísňové a antivirózní schopnosti (2), jež vám mohou pomoci v boji s řadou zdravotních a kosmetických poruch. Chrání vlasy před vážným poškozením, pečuje o vlasové folikuly a účinně inhibuje kalcifikaci pokožky hlavy, což je stav, kdy nahromaděný vápník vlasové folikuly ucpává, což narušuje vývoj vlasů. To nedovolte a vrhněte se do přípravy voňavého zázraku.

Hřebíčková voda

K výrobě pleťové vody potřebujete asi šálek vody a půl (malé) hrsti celého hřebíčku. Obojí dejte do kastrůlku s pokličkou a pomalu přiveďte k varu. Pak stáhněte teplotu na naprosté minimum a nechte asi půl hodiny pracovat. Chcete-li zachovat zdravou pokožku hlavy, používejte hřebíčkovou vodu jako výživný sprej na vlasy. Dodá jim lesk! Postup je jednoduchý.

Umyjte si vlasy a naneste na ně kosmetické produkty podle svého zvyku (kupříkladu bezoplachový kondicionér). Dokud jsou vlasy ještě vlhké, nastříkejte na ně hřebíčkovou vodu a nechte je uschnout, popřípadě použijte vlasový fén. Takto to praktikujte i několikrát týdně. Zanedlouho zaznamenáte pozitivní změnu.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8801816/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3819475/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat