Prostreno.cz

Naučte se konečně jíst mnohem méně

Všude čtete, že abyste zhubli, musíte jíst o něco méně než doposud. Jak toho ale se slabou vůli docílit? Nebojte, z následujících tipů si určitě vyberete!

Malé talíře

Namísto klasických talířů si jídlo servírujte na dětské. Méně se toho na ně vejde. Ale ne abyste si pak šli přidat!

Rodinné večeře

Zapojte do svých snah i rodinu, i když jen jako „křoví“. Jednak budete mít tendenci servírovat zdravější jídla, jednak toho díky konverzaci apod. nesníte tolik!

Deníček

Kupte si sešit, do kterého zapíšete prakticky každé sousto, jež za den pozřete. Uvidíte, že když bude všechno to jídlo černé na bílém, budete se snažit, abyste neměli tolik co psát… Jen musíte být při psaní opravdu upřímní!

Spousta vody

Stará rada, ale účinná – pijte, pijte, pijte. Před jídlem, mezi jídly… Sníte toho méně, navíc nebudete mít tak často hlad. Mimochodem, pijte jen vodu nebo neslazené čaje (bylinkové, ovocné, klasické…), žádné sladké limonády apod.!

Pomalu, ale jistě

Nehltejte a jezte hezky pomalinku. Váš žaludek bude mít dost času, aby dal mozku zprávu, že už máte dost (zjednodušeně řečeno, samozřejmě, ale takhle to funguje).

Tady se nejí

Stanovte si doma jasná pravidla, například že nebudete jíst nikde jinde než u kuchyňského stolu. Vyhnete se tak bezmyšlenkovitému pořádání všeho možného u televize apod.

Mimo dosah

Neskladujte nezdravé potraviny tak, abyste je měli na očích! Pěkně je ukliďte, abyste měli práci se k nim dostat. Samozřejmě úplně nejlepší by bylo, kdybyste je vůbec nekupovali…

Zdroj: názor autora - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat