Prostreno.cz

Konec obžérství. Letos se o svátcích nepřejíte

Že si to říkáte před každými vánočními svátky, a nakonec stejně skončíte u mísy s cukrovím, brambůrkami, chlebíčky nebo bramborovým salátem, které pořádáte, dokud vám není úplně šoufl? Tak letos to zkuste jinak!

Poradíme vám pár jednoduchých triků, jak se přejídání o svátcích i silvestru vyhnout!

1. Než vyrazíte za příbuznými…

Chystáte se jako každý rok na „kolečko“ po tetičkách a strýčcích? Pak vás čeká nepříjemné dilema – nemůžete neochutnat tetiny vanilkové rohlíčky, ale nechcete se od ní valit přecpaní. Takže máte jedinou možnost – než vyrazíte, najezte se doma. Nebudete muset bojovat s pokušením spořádat, cokoli před vás na návštěvě postaví (budete jen zobat, opravdu ochutnávat).

2. … nebo na novoroční večírek

Jste na party, kde je k dispozici švédský stůl? Postavte se až na samotný konec fronty, jež se okolo něho udělá. Jednak vám strávníci jídlo přeberou (většinou zbývají saláty, takže pro vás ideální volba), jednak po několika minutách některé pokrmy nevypadají tak lákavě, jako úplně čerstvé, takže si je nevezmete.

3. Co k pití

Ať už jste večer doma s rodinou nebo venku s přáteli, pijte celý večer vinný střik. Není tak kalorický a je lehký.

4. A co na sebe

Vezměte si své oblíbené kalhoty nebo sukni a doplňte je páskem, který utáhněte tak, aby vás obepínal (ale aby rozhodně neškrtil!). V okamžiku, kdy vám začne být těsnější, je na čase přestat s jídlem (žádné povolování pásku!). Skvěle se hodí i obepnuté šaty – žádná žena nechce na večírku vypadat jak v šestém měsíci (samozřejmě pokud není těhotná, že).

5. Jak servírovat

Nandávejte si jídlo na malé talířky. A nepřidávejte si.

6. Hvězda společnosti

Zkuste se ujmout role „baviče“ celé společnosti. A nebo se soustřeďte na konverzaci s přáteli. Každopádně vám obojí odvede myšlenky od jídla, takže toho tolik nestihnete spořádat.

7. Žvýkačka

Kdykoli vás o svátcích přepadne chuť vyjíst mísu s cukrovím, vezměte si žvýkačku. Na chvíli zaženete hlad i chuť.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat