Prostreno.cz

Metabolismus jako ve DVACETI: Nahoďte si ho s námi!

Většina žen po třicítce zjišťuje zajímavou (a nikterak veselou) věc – že jejich maminky měly pravdu, když říkaly, že po třicítce už není tak snadné zhubnout, jako tomu bylo ve dvaceti…

Nicméně ačkoli musíme dát maminkám za pravdu, není třeba kvůli tomu smutnit! Prostě musíte svůj metabolismus znovu „nahodit“ a udržovat ho nastartovaný. A nebojte, je to snazší, než si myslíte!

Stačí k tomu pár kroků.

Krok č. 1: Pořádek v jídelníčku…

Stanovte si pevný rozvrh jídel a držte se ho. Žádné nevynechávejte – vyhnete se tak kolísání hladiny cukru v krvi a tím pádem onomu pověstnému (a nikterak příjemnému) vlčímu hladu.

Budete-li dodávat svému tělu jídlo pravidelně, zjistíte, že toho nespořádáte tolik jako dřív (nebudete mít hlad) – váš organismus si zkrátka zvykne na určitý režim. Pamatujte, že jíst byste měla alespoň 4krát denně (a nepřehánějte to s porcemi – záleží na kvalitě, ne kvantitě jídla).

Krok č. 2: …a také v pitném režimu

Pro správnou činnost metabolismus naše tělo potřebuje dostatečný přísun tekutin. Nejlepší je samozřejmě čistá voda, ale klidně můžete sáhnout i po čajích, ředěných džusech (pozor, ty jsou poměrně kalorické) apod.

Krok č. 3: Zaměřte se na svaly

Svaly jsou energeticky velmi náročné, takže když si nějaké „pořídíte“, budete spalovat mnohem více kalorií i v naprostém klidu. Posilujte denně okolo 30 minut, pohyb doplňte svačinkou obsahující bílkoviny a zdravé tuky.

Krok č. 4: Dostatečný spánek

Ideální je spát 7 až 8 hodin každou noc. Nedostatek spánku totiž zpomaluje metabolismus, navíc negativně ovlivňuje hormony, které pak zajistí, že toho přes den sníme mnohem více, než kdybychom si dopřály pořádný odpočinek.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat