Prostreno.cz

Co by rozhodně nemělo chybět v žádné ledničce

Existuje několik potravin, které se dají použít prakticky kdykoli a k čemukoli. Během chvíle vytvoříte královskou hostinu. Které to jsou?

Parmezán

Parmezán je v našich spižírnách zatím spíše nováčkem, ale jeho obliba roste. Je to totiž jeden z neuniverzálnějších sýrů – má charakteristickou, výraznou chuť, dá se použít na těstoviny, rozpustit do omáčky či polévky a skvěle poslouží i do salátů.

Citrony

Skvělé ovoce, kterým dochutíte řadu pokrmů od omáček po saláty a navíc z něho připravíte osvěžující a zdravý nápoj. Rozhodně byste vždycky měli mít nějaký po ruce!

Těstoviny

S naprostým minimem surovin dokážete vykouzlit z balíčku špaget gurmánský zážitek pro celou rodinu. Těstoviny jsou zkrátka tak univerzální, že už snad ani univerzálnější být nemůžou…

Avokádo

Další nováček v našich domácnostech, řada lidí ani příliš neví, co si vlastně s takovým avokádem počít. Je to jednoduché – můžete ho sníst jen tak (buďte si jisti, že vás na dlouho zasytí), přidat do salátu (jemná chuť skvěle podtrhuje chutě ostatních surovin) nebo je rozmačkat, přidat špetku pepře nebo třeba česnek (můžete být kreativní) a vykouzlit během chvilky netradiční, ale přitom výbornou pomazánku na toasty.

Vajíčka

V přípravě vajec na sto způsobů jsme přeborníci. Takže proč toho nevyužít?

Zelený salát

Saláty všeho druhu – od ledového až po rukolu či polníček – jsou zdravé a dají se použít jako příloha nebo s dresinkem jako hlavní jídlo. Rychlé, levné, bezpočet chutí a způsobů přípravy.

Česnek

Univerzální ochucovadlo, které navíc působí jako přírodní antibiotikum.

Cibule

Spousta jídel by nebyla tak skvělá, kdyby v nich chyběla cibule. Zkrátka – cibule je základ mnoha pokrmů. Na trhu existuje více druhů, takže „tu svou“ si určitě najdete.

Pečivo

Ať už bílé nebo celozrnné, stačí na ně něco namazat či k němu něco přikousnout a dobré jídlo je na světě. 

Olivový olej

Hodí se téměř ke všemu, je skvělý pro teplou i studenou kuchyni.

Zdroj: www.health.clevelandclinic.org/5-foods-you-should-always-keep-in-your-fridge/, www.thehealthychef.com/blogs/wellbeing/10-foods-to-always-keep-in-your-fridge





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat