Prostreno.cz

Oreganový olej se vyplatí mít ho doma. Ničí plíseň nohou a uleví při nachlazení

Olej z divokého oregana oceníte nejen při nachlazení a mykóze nohou, ale i při úklidu. Má tak silné antibakteriální schopnosti, že si před ním žádné škodlivé zárodky a viry nemohou být jisté! S jeho pomocí vyženete bakterie z vašeho těla i domácnosti.

Oregano neboli dobromysl. Vnímáte ho jen jako obyčejné koření, jež se hodí třeba do těstovin nebo k masu? Chyba lávky. Na tuto bylinu nedali dopustit už staří Řekové a Římané, kteří ji používali k léčbě mnoha zdravotních problémů. Blahodárné účinky se dají čerpat jak ze sušené rostliny, tak formou čaje či oleje – a právě na ten se teď zaměříme. V čem vám může být prospěšný?

Tekutý zprostředkovatel zdraví

Olej z oregana obsahuje spoustu cenných látek a je vnímán jako potravinový doplněk. Jedná se o silné antimikrobiální činidlo, které spolehlivě bojuje proti všemožným infekcím. V každé kapce vám nabízí silné antibakteriální, antivirové a antifungální vlastnosti. Nutno zmínit i fakt, že si poradí také s bakteriálními kmeny, které jsou odolné proti klasickým syntetickým antibiotikům, což z něj dělá efektivní domácí medikament. V jakých případech ho můžete skvěle uplatnit?

Stopka plísním nohou. Rychlá a rázná

Plíseň na nohou (mykózu) způsobují mikroorganismy ve vrchní části pokožky. Jejich „řádění“ se projevuje svěděním a zarudnutím, mnohdy i pálením nebo otokem. Nechce se vám s touto „banalitou“ hned utíkat k lékaři? Pak zkuste sáhnout po oleji z oregana. Buď rozřeďte pár jeho kapek v nějakém nosném oleji, například olivovém či jojobovém, a potírejte si s ním postižené oblasti, nebo prostě přidejte pár jeho kapek do vody a v lázni si namáčejte nohy.

Záchrana od nachlazení, co přijde vhod

Inhalace oreganového oleje vmíchaného do horké vody vám „protáhne“ neprůchodné dýchací cesty, přispěje k odstranění hlenů a urychlí celkovou léčbu. Stačí se nahnout nad větší nádobu, přehodit si přes hlavu ručník a zhluboka dýchat. Však to znáte… Párkrát tuto kúru opakujte a rázem budete jako rybička. A jakmile se uzdravíte, je třeba vyhnat všechny bacily, ať se vám choroba zase nevrátí, nemyslíte?

Multifunkční čisticí prostředek

Nejste fanouškem chemických čistidel s pochybnou pověstí? Jděte na úklid o něco zdravěji. Prostředek proti nečistotám, který se hodí na většinu různých ploch a povrchů, si připravíte následovně – smíchejte čtyři kapky oreganového oleje, deset kapek citronového oleje a čtvrt šálku bílého octa. Směs pak jednoduše nalijte do kbelíku s vodou a dejte se do díla. Všechny bakterie a škodlivé zárodky vezmou nohy na ramena!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat