Prostreno.cz

Buddhovo ovoce je vhodné pro léčbu cukrovky

Pomoc při hubnutí, snížení horečky, ochrana srdce i léčba cukrovky. Kdo by o něco takového nestál? Dobrou zprávou je, že všechno tohle můžete mít i vy. Pokud tedy na svůj jídelníček zařadíte Buddhovo ovoce.

Luo-chan-kuo je trvalá liánovitá rostlina z čeledi tykvovité. Pochází z jižní Číny a severního Thajska. Její zelený plod, který po usušení zhnědne, je znám jako Buddhovo ovoce. Toto neobvyklé ovoce je sladší než cukr a vyniká vysokou koncentrací fruktózy a glukózy, nicméně ona sladkost pochází z jedinečných glykosidů nacházejících se uvnitř plodu. Kromě toho je Buddhovo ovoce, někdy přezdívané i jako „mnišské“, plné antioxidantů, organických sloučenin a vitaminů, které mají pro lidské zdraví široké spektrum hodnot. Která se vám bude líbit nejvíc?

Uvolňuje alergii

Když naše tělo reaguje na nějaký alergen, určité buňky v organismu uvolňují řadu chemických látek, z nichž jedna z nich je histamin. To je příčinou alergických reakcí, jako je zánět, podráždění či kašel. Vědci však potvrzují, že extrakt z Buddhova ovoce této činnosti zabraňuje tak, že snižuje hladiny histaminu, čímž eliminuje běžné alergie.

Bojuje proti stárnutí

Lidé, kteří pravidelně konzumují toto neobvyklé ovoce, žijí déle, a to díky jeho antioxidačním činnostem.

Zlepšuje zdraví srdce

Organické složky v plodu rostliny luo-chan-kuo zabraňují oxidaci cholesterolu, což se děje dříve, než se cholesterol vyvine do plaku v tepnách a cévách. Proto toto ovoce má potenciál snížit riziko srdečního záchvatu a mrtvice tím, že brání rozvoji aterosklerózy.

Ovládá diabetes 2.typu

Jedním z nejrozšířenějších onemocnění v moderní době je diabetes, který představuje neschopnost těla regulovat hladinu glukózy a inzulínu v krvi. „Normální“ cukr má velmi silný dopad na ty, kteří trpí diabetem 2. typu, ale sladkost Buddhova ovoce nezpůsobuje stejné výkyvy cukru v krvi, a proto se považuje za preventivní metodu proti .němu.

Pomáhá při hubnutí

Hubnoucí programy jsou pro mnoho lidí namáhavé a náročné, ale poskytnutím zdravé a extrémně sladké alternativy mohou být výtažky a doplňky z Buddhova ovoce tím nejlepším z obou světů. Zkrátka a dobře, chuť bez kompromisů, a navíc potěšení z jídla. Co víc si přát?

Zvyšuje imunitu

Toto ovoce také obsahuje mírnou koncentraci vitaminu C, což je jeden z nejdůležitějších vitaminů pro lidské zdraví. Vedle stimulačního účinku na tvorbu bílých krvinek v těle je vitamin C důležitý také při výrobě kolagenu, který naše tělo potřebuje k tvorbě buněk, svalové tkáně a cév. Zvláštní glykosidy, které se nacházejí v plodech rostliny luo-chan-kuo, byly rovněž spojeny s prevencí různých virových infekcí. Uvádí se, že tato přírodní sladkost také umí zkrotit horečku!

Zdroj: názory autora, www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/096777200401200414





Celkem 16 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat