Prostreno.cz

Sušenkové dezerty jsou v kurzu

Sušenky jsou dobré vždycky! A s malou úpravou si je můžete vychutnat ještě lépe. Vyzkoušejte recept na rolku z oreo sušenek nebo hrníčkový koláč!

Oreo sušenky – americká klasika – jsou výborné asi v jakékoli variantě. Znáte sushi-rolky? Zapomeňte na chuť syrové ryby a rýže a vyzkoušejte oreo rolky. Možná to zní trochu zvláštně, ale až je ochutnáte, zjistíte, jak jsou báječné. A nepotřebujete nic víc než jen dvě přísady. A jak na ně?

Oreo rolka

Ingredience

24 sušenek Oreo

5 lžiček mléka

1 Nejdříve oddělte sušenky a krém. Sušenky bez krému rozmixujte nebo roztlučte na malé kousky, přidejte tři lžičky mléka a důkladně smíchejte. Za chvilku vznikne černá mazlavá hmota. Tu položte mezi dvě potravinářské fólie nebo igelitové sáčky a pomocí válečku vyválejte.

2 Krém smíchejte se dvěma lžičkami mléka a vzniklý krém rovnoměrně namažte na vyválené těsto.

3 Nakonec těsto opatrně srolujte. Nechte alespoň půl hodiny vychladit v lednici. Před podáváním nakrájejte rolku na menší kolečka a vychutnejte.

Pokud máte chuť spíše na nějaký dortíček, ale nechce se vám čekat, pak vyzkoušejte náš druhý recept. Tenhle hrníčkový koláček budete mít totiž hotový doslova za pár minut a zvládnete ho připravit i s poloprázdnou spíží.

Hrníčkový Oreo koláček

Ingredience

větší šálek

6 Oreo sušenek

asi 120 ml mléka

a mikrovlnku

Pokud doma vlastníte mixér, stačí si těsto připravit v něm, ale jde to i bez mixéru:

1 Sušenky dejte do šálku a zalijte nejprve asi 90 ml mléka. Sušenky pak vidličkou rozdrobte – ve spojení s mlékem vznikne docela tekuté, ale soudržné těsto. Pokud se vám zdá hmota ještě tuhá, přilijte mléko.

2 Následně vložte šálek do mikrovlnky a zapněte asi na 80 vteřin. A máte hotovo! A hrníčkový koláč můžete nakonec ozdobit šlehačkou nebo vanilkovým krémem.

Dobrou chuť!

Zdroj: RTL





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat