Prostreno.cz

Pikantní gnocchi se špenátem a houbami

Gnocchi, špenát a žampiony se v tomto receptu skvěle doplňují, a zajistí tak pikantní pochoutku pro mlsné jazýčky, takže si pochutná celá rodina.

Ať už s těstovinami, zeleninou nebo noky: zapečené jsou vždy dobrý nápad! Hezky zasytí, dají se připravit na mnoho různých způsobů, a přitom chutnají celé rodině. Navíc nemusíte v kuchyni stát příliš dlouho. Náš recept s noky, špenátem a žampiony vám zabere přípravou v kuchyni jen pár minut a o zbytek se postará trouba. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte lahodný recept pro mlsné jazýčky!

Pikantní gnocchi se špenátem a houbami

Ingredience pro 4 osoby

800 g noků

350 g hub

250 g baby špenátu

300 g smetany na vaření

1 cibule

1 stroužek česneku

120 g strouhaného sýra

100 ml zeleninového vývaru

2 lžíce oleje

muškátový oříšek

Sůl a pepř

Příprava

1 Nejdříve si předehřejte troubu na 220 stupňů.

2 Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Houby omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu a osmažte na něm noky spolu s houbami asi 3 minuty. Do pánve potom přidejte česnek a cibuli a restujte další 2–3 minuty. Poté vše podle chuti osolte a opepřete.

3 Ve vysoké míse tyčovým mixérem smíchejte smetanu, zeleninový vývar, trochu strouhaného muškátového oříšku, 60 g sýra a rozmixujte na krémovou omáčku. Poté opět lehce osolte a opepřete. Nalijte omáčku do pánve a na konec vmíchejte špenát. Vše krátce orestujte.

4 Nalijte celý obsah pánve do zapékací mísy. Navrch bohatě posypte zbytkem sýra a mísu vložte do trouby.

5 Vše pečte asi 10–15 minut, dokud sýr nahoře nezezlátne. Poté pekáč vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a pak hned podávejte.

Uvidíte, že je v brzké době budete muset připravit znovu!

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-gnocchi-auflauf-spinat-champignons





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat