Prostreno.cz

Super snadná nepečená velikonoční vajíčka

Rádi byste své blízké potěšili vlastním velikonočním výtvorem, avšak netroufáte si na pečení perníčků či beránka? Případně chcete překvapit něčím novým a zároveň roztomilým?

K přípravě měkkých a jemných lanýžových vajíček nepotřebujete troubu, speciální dovednosti ani dlouhý nákupní seznam. Na samotný korpus vám totiž postačí pouhé dvě ingredience.Pokud nejste milovníci Oreo sušenek, můžete pro přípravu zvolit jiné oblíbené sušenky. A pokud si netroufáte na zdobení barevnými polevami, stačí vajíčka namočit v rozpuštěné čokoládě na vaření a posypat barevným zdobením.

Tento recept je zkrátka variabilní a zvládne jej úplně každý!

Jednoduchá nepečená velikonoční vajíčka

Ingredience na cca 20 vajíček

Cca 400 g sušenek Oreo

220 g smetanového sýra (Philadelphia, případně Almette, Lučina apod.)

2 hrnky čokoládových peciček (nebo nalámané čokolády na vaření)

2 lžičky kokosového oleje

Na barevnou polevu

2 hrnky moučkového cukru

2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu

3 polévkové lžíce mléka

3 různá potravinářská barviva

Postup

1 Připravte si „těsto“: Oreo sušenky rozdrťte s použitím mixéru nebo food processoru na jemnou drť. Tu pak nasypejte do střední mísy, přidejte smetanový sýr a míchejte, dokud se obě přísady rovnoměrně nespojí. Vznikne vám polotuhé těsto, ze kterého budete následně tvarovat vajíčka.

2 Plech (nebo libovolnou podložku) vyložte pečícím papírem. Pomocí lžíce postupně ukrajujte z mísy s těstem středně velké kousky, v dlaních vyválejte do tvaru kuličky, poté zploštěte do hrubé placky a na závěr pomocí dlaní a prstů vytvarujte do tvaru vajíčka. Vajíčka postupně rozmístěte na připravený plech, a dejte chladit do lednice (do mírného ztuhnutí), tedy asi 30 minut.

3 Čokoládová poleva: Ve střední misce (vhodné k použití do mikrovlnné trouby) smíchejte čokoládové lupínky a kokosový olej. Rozpusťte postupně ve zhruba 30sekundových intervalech (nezapomeňte vždy promíchat), dokud nezískáte jednolitou tekutou polevu. Případně použijte vodní lázeň. Dbejte však na to, abyste čokoládu nepřipálili, směs průběžně míchejte a kontrolujte. V připravené polevě pak máčejte vychlazená vajíčka tak, aby byla čokoládou zcela obalena, a vraťte na plech. Opět vložte chladit do lednice, aby poleva dostatečně ztuhla, tedy cca dalších 20 minut.

4 Barevné zdobení: Pro přípravu barevné polevy smíchejte v misce moučkový cukr, kukuřičný sirup a mléko. Vznikne vám polotekutá poleva, se kterou se vám bude dobře zdobit. Pokud je poleva stále tekutá, přidejte moučkový cukr, pokud je příliš tuhá a hrudkovitá, přidejte trochu mléka. Hotovou polevu rozdělte do 4 misek, v jedné ponechte bílou a další tři obarvěte dle libosti potravinářským barvivem.

5 Polevou naplňte malé potravinové sáčky a udělejte malý řez v rohu každého sáčku. Ozdobte vajíčka pomocí vlnek, puntíků, a různých dalších vzorů.

Hotovo!

Zdroje: www.delish.com/cooking/recipe-ideas





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat