Prostreno.cz

Vaječné muffiny plné bílkovin a zeleniny

Kdo by nemiloval muffiny? Jejich měkká textura, jemná vůně a možnost naplnit je téměř jakoukoli oblíbenou přísadou je činí oblíbeným pokrmem nejen na snídani. O co lepší variantu bychom si ale mohli přát, než muffiny plné bílkovin a čerstvé zeleniny? Dnes vám ukážeme, jak si připravit vaječné muffiny, které jsou nejen chutné, ale také skvělým bohatým zdrojem bílkovin, ideální pro zdravý start do nového dne.

Proč si vybrat vaječné muffiny?

Existuje mnoho důvodů, proč by měly vaječné muffiny najít své místo ve vašem jídelníčku:

1. Bohatý zdroj bílkovin: Vejce jsou jedním z nejlepších zdrojů kvalitních bílkovin. Jsou nezbytnou součástí stravy pro ty, kteří chtějí podpořit růst svalů, regeneraci a celkovou tělesnou kondici.

2. Flexibilita: Můžete je přizpůsobit podle své chuti. Zkombinujte své oblíbené druhy zeleniny, bylinky a koření, a vytvořte si tak vlastní jedinečnou verzi.

3. Připravené předem: Vaječné muffiny lze snadno připravit předem a uchovávat v lednici, což z nich činí perfektní jídlo na snídani pro ty, kteří mají málo času.

4. Nízký obsah sacharidů: Tyto muffiny jsou skvělou volbou pro ty, kteří sledují svůj příjem sacharidů, ať už z důvodu diety nebo zdraví.

Ingredience potřebné pro vaječné muffiny

Pro přípravu dvanácti muffinů budete potřebovat následující ingredience:

- 10 velkých vajec
- 1 šálek čerstvého špenátu, nasekaného
- 1 červenou papriku, nakrájenou na malé kostičky
- 1/2 šálku cherry rajčat, na půlky
- 1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
- 1/2 šálku sýra feta, rozdrceného
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička čerstvé bazalky, nasekané (nebo jiných oblíbených bylinek)
- Olivový olej na vymazání formy

Příprava vaječných muffinů

1. Příprava formy na muffiny: Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a přichystejte si formu na muffiny, kterou jemně namažete olivovým olejem. Tento krok zajistí, že se muffiny nebudou přichytávat k formě.

2. Příprava zeleniny: Ve středně velké misce smíchejte nasekaný špenát, červenou papriku, cherry rajčata, červenou cibuli a rozdrobenou fetu. Přidejte čerstvou bazalku nebo jiné oblíbené bylinky.

3. Rozšleháme vejce: V jiné velké misce rozšleháme vejce. Posolíme a opepříme podle chuti.

4. Kombinace ingrediencí: Do rozšlehaných vajec opatrně vmíchejte zeleninovou směs. Důležité je, aby se všechny ingredience rovnoměrně propojily.

5. Plnění formy: Pomocí naběračky naplňte každou formu na muffiny do tří čtvrtin. Pokud máte rádi sýr, můžete navrch každého muffinu přidat ještě trochu rozdrobené fety.

6. Pečení muffinů: Pečte v předehřáté troubě přibližně 20–25 minut nebo dokud muffiny nejsou pěkně nadýchané a vrchní část není zlatavě hnědá.

7. Chlazení a servírování: Po upečení nechte muffiny několik minut vychladnout ve formě a poté je opatrně vyjměte. Podávejte teplé nebo je nechte úplně vychladnout a skladujte v lednici.

Tipy pro úspěch

- Experimentujte se zeleninou: Zkuste jiné druhy zeleniny, jako je cuketa, brokolice nebo houby. Každá zelenina přidá jiný nádech a chuť.

- Přidání bílkovin: Pokud chcete zvýšit obsah bílkovin, můžete do směsi přidat kousky vařeného kuřecího masa nebo šunky.

- Koření a bylinky: Nebojte se experimentovat s kořením a bylinkami. Přidání sušeného oregana, tymiánu nebo dokonce chilli vloček může přinést zajímavé variace.

Vaječné muffiny jsou vynikajícím způsobem, jak si začít den chutně a s dostatkem energie. Ať už jste na cestách, v kanceláři, nebo si jen užíváte klidné ráno doma, jejich příprava nezabere mnoho času, a výsledkem je něco, co vás potěší a nasytí na celé dopoledne. Takže vezměte si formu na muffiny a pusťte se do přípravy!

Zdroj: https://www.spendwithpennies.com/veggie-egg-muffins/, názor autora





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba