Prostreno.cz

Tipy šéfkuchařů na grilování kukuřice. Takhle bude chutnat vždy perfektně

Kukuřičný klas. Někomu snad může přijít fádní, poměrně nudný a bez chuti, nicméně když se s ním na grilu zachází s grácií, dokáže překvapit! Už jste vyzkoušeli tyhle metody přípravy?

Kukuřice patří k potravinám, které se velmi snadno připravují. Klas je šťavnatý, sladký a chutný. Stačí rozpálit gril na střední teplotu, odstranit listy a nechat kukuřici grilovat cca 15 minut. Poté, politá rozpuštěným máslem a dochucená solí (až po grilování, jinak se příliš vysuší), nemá konkurenci. (Máte-li starší kukuřici s vyschlou slupkou a loupání jde špatně, klas na pár minut namočte.) Dobrota! Ovšem pozor, i ostatní metody přípravy stojí za to!

Kukuřice ve slupce

Kukuřice ve slupce má sladkou, karamelizovanou, ořechovou chuť. Její textura je trochu suchá, ale rozhodně se nedá říct, že by nějak vadilo. Předem však počítejte s tím, že dostanete kukuřici spíš upečenou – a s černou slupkou. Vezměte klas i se všemi jeho náležitostmi a grilujte zhruba 20 minut. Během obracení se sice setkáte s odpadem, který se při grilování může odlupovat, ale na druhou stranu, je to prostě kukuřice

To, že je hotová, poznáte tak, že je udělaná i ve středu. Zkontrolujte ji jemným sloupnutím části slupky. Pokud se vám cokoli nebude zdát, vraťte ji na gril. Před sundáním slupky a očištěním od kukuřičných vlasů chvíli počkejte a nechte ji trochu zchladnout. S kukuřicí se také poměrně špatně manipuluje, její konzumaci si usnadníte, když ji napíchnete na špejli.

Kukuřice v hliníku

V hliníku zabalená kukuřice je šťavnatá a chutná trochu „spáleně“. Máslo, sůl a pepř jí dodávají tu správnou tečku. Oloupejte klas a úplně ho očistěte od kukuřičných vlasů. Kukuřici zabalte do alobalu a nechte na grilu 15–20 minut. Je možné ji ještě před hliníkovým kabátkem potřít citronovou šťávou a máslem. Leckdo si ji po sundání z grilu dochucuje i parmazánem a pepřem. Lze si také připravit výbornou směs složenou z másla, bazalky a drceného česneku. Každý klas v tomto zázraku obalte, teprve pak přichystejte hliníkový kabátek. (Místo másla se dá použít i olej.)

Ať už zvolíte jakýkoli postup přípravy, vždy se dá ke kuřici připravit i nějaká ta omáčka na dochucení. Jedna taková obsahuje 1 kus zelené papriky, 1 lžíce pokrájených kaparů, stejné množství ančoviček a 2 pátky světlého toastového chleba. Z toastového chleba odkrojte kůrku a střídku nasekejte na jemnou drť. Papriku umyjte a nakrájejte na větší kousky. Kapary, ančovičky, olej a ocet rozdrťte či rozmixujte a přidejte chlebovou drť. Dochuťte solí a pepřem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat