Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Obědové rychlovky z pohodlí domova

Barbora Křížková více informací

Propadla zumbě a harémovým kalhotám. Kdyby mohla, celý den by jedla čokoládu. Vysněná dovolená je v Mexiku po boku přítele Marka. Jako malá chtěla být baletkou.

Zobrazit další články autorky

18.02.2020 | Krok za krokem

Oběd je nejpodceňovanějším jídlem dne. Zatímco snídani připisujete zvláštní význam a u večeře dbáte na to, aby byla zdravá, k obědu často sníte to, co vám právě přijde pod ruce.

Při tom oběd rozhoduje o tom, jak se budete cítit ve druhé polovině dne. Znáte to určitě všichni – po těžkém obědě se vracíte zpátky do práce a chcete pokračovat v soustředěné práci, ale vaše tělo vydává celou svoji energii na zpracování tučného jídla.

Zdravě můžete jíst i v kanceláři

Je jedno, jestli obědváte v kantýně, nebo chodíte do blízké restaurace, oběd, který vám dodá energii i do zbytku dne, by měl obsahovat komplexní sacharidy, které vás zasytí na dlouhou dobu a cukr v krvi vám stoupne jen pomalu. Měl by ale být bohatý na vitaminy a minerální látky. Tím zůstane váš výkon vysoko.

Oběd nehltejte. Udělejte si čas, abyste si mohli jídlo užít. Když budete obědvat pomalu a poslouchat svůj žaludek, dřív poznáte, kdy jste sytí.

Připravte si oběd do kanceláře doma

Přinášíme vám několik nápadů, jak si připravit rychlé, vyvážené a chutné obědy doma a do kanceláře si ho pak můžete vzít jednoduše s sebou.

Cizrnový salát

Potřebujete:

  • petržel
  • koriandr
  • 200 g cizrny
  • 150 g pečené papriky
  • červená cibule
  • 2 pomeranče
  • vinný ocet
  • 2 lžičky rajčatového pyré
  • kmín
  • půl lžičky červené papriky
  • špetka oregana
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • sůl
  • kajenský pepř
  • 40 g zelených oliv
  • 80 g kozího sýra

Bylinky řádně omyjte, usušte a otrhejte listy. Cizrnu opláchněte a nechte odkapat. Papriku nakrájejte na proužky, cibuli na tenké kroužky.

Vymačkejte šťávu z půl pomeranče, zbytek nakrájejte na malé kousky. Smíchejte pomerančovou šťávu, ocet, rajčatové pyré, koření, agávový sirup, sůl a kajenský pepř.

Smíchejte vše dohromady, rozdělte na dvě porce a každou ozdobte 40 g sýra.

Tortila wrap

Potřebujete:

  • pórek
  • 100 g ananasu nebo manga
  • 2 lžíce salátové zálivky
  • 1 lžíce rajčatového kečupu
  • tabasco
  • půl konzervy kukuřice
  • 1 lžíce řeřichy
  • 1 tortila
  • ledový salát

Pórek nakrájejte na jemno, ananas na kostičky. Smíchejte zálivku, kečup a tabasco. Spojte dohromady omáčku, kukuřici, pórek, ananas a řeřichu. Ohřejte tortilu dle návodu a na ni položte listy ledového salátu a míchaného salátu se zálivkou a srolujte. 

Sezamový bagel s olivami a kuřecím masem

Potřebujete:

  • 50 g černých oliv
  • 150 g čerstvého sýru
  • pepř
  • sůl
  • 80 g rukoly
  • pórek
  • 4 sezamové bagely
  • 125 g kuřecího masa
  • parmezán

Olivy pokrájejte na jemno, smíchejte s čerstvým sýrem a eventuálně osolte a opepřete. Rukolu omyjte a osuště. Pórek nakrájejte na tenká kolečka.

Bagely můžete nejdříve opéct v toastovači, obě půlky potřete směsí sýra a oliv. Na spodní polovinu položte rukolu, pórek a kuřecí maso. Posypte parmezánem a přikryjte druhou půlkou bagelu.

Bleskové dezerty do dvaceti minut

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

43 hlasů
45min 837 kJ 74 Kč

Nejčtenější články

Tip na večeři

Špejle s marinovanými kuřecími játry

14 hlasů
35min 166kJ 55 Kč

Grilovaná kuřecí játra s jarní cibulkou.

Hovězí polévka se špenátem

2 hlasy
4h a 20min 158kJ 170 Kč

Silný hovězí vývar se špenátem.