Prostreno.cz

Úsporné vychytávky do maličké kuchyně

V každé kuchyni se dá skvěle vařit, pokud je dobře uzpůsobena a máte vše po ruce. Ať už máte velkou či malou kuchyni, máme pro vás pár vychytávek, které musíte vyzkoušet. Každý kousek místa se počítá. A hlavně je to praktické.

1. Zakrytí dřezu

V některých situacích člověk marně tápe, kam co položit, a hodil by se každý centimetr navíc. Co takhle zakrýt dřez? Zavzpomínejte na kuchyně našich babiček či prababiček - dřez byl schovaný pod pracovní deskou.

Dřez můžete zakrýt obyčejnou deskou, kterou hravě vyřízne každý kutil, nebo využijte službu v hobby marketu.

2. Podložky pod hrnce

Horký hrnec v ruce - a co teď? Kam s ním? Zpět na plotnu nebo na dřevěné prkénko ne! Využijte dlaždičky, určitě nějakou ve sklepě najdete, nebo se poptejte v okolí. Dlaždice jsou ideální podložkou pod horké hrnce i plechy, položte si jednu hned vedle sporáku, ať ji máte po ruce. Ze spodu nalepte filc či starý koberec, abyste si nepoškrábali linku.

3. Ukládání nožů

Na nože jsou k dostání různé vkusné stojánky, ale pokud se vám nevejdou na pracovní desku, vyzkoušejte jiný tip. Vyřízněte do zadní strany pracovní desky, v místě kde nebudou nože překážet spodním zásuvkám, slabý podélný otvor, do kterého můžete jednoduše nože vsunovat a díky němuž je budete mít neustále po ruce. Nebo využijte magnetickou lištu, kterou upevníte na zeď.

4. Tyčový věšák

Tyčové věšáky jsou v dnešní době velmi populární. Hodí se kamkoli do volného místa nebo těsně pod zavěšené horní skříňky. Na tyčové věšáky si můžete zavěsit často používané náčiní, ušetříte tím čas s hledáním a také místo. Pokud máte větší kuchyň s pultem, můžete si tyčový věšák zavěsit od stropu a na něm mít pověšené i větší kousky, jako jsou cedníky a pánvičky.

5. Nevyužitá místa

Zaměřte se ve své kuchyni na nevyužité prostory, na různé mezery mezi spotřebiči a skříňkami. V takovýchto mezerách oceníte výsuvné věšáky na utěrky nebo ručníky, případně si na ně také můžete zavěsit kuchyňské náčiní.

6. Využijte okno

Pokud máte z okna v kuchyni nehezký nebo vůbec žádný výhled, přimontujte před něj poličky například z tvrzeného skla. Na ně postavte pěkné sklenice, láhve, květiny nebo bylinky v květináči.

7. Skrytý odkapávač

Pokud neradi necháváte nádobí na lince v odkapávači, můžete si v kuchyni udělat takový skrytý odkapávač, který nikdo neuvidí. Odmontujte nebo vyřízněte dno ze skříňky nad řezem, místo spodní police tam připevněte držák na talíře nebo jakoukoli mřížku. Voda z umytého nádobí bude kapat rovnou do dřezu, a když dvířka zavřete, nikdo o ničem neví.

Pokud nechcete v lince dělat takto radikální řez, kupte si odkapávač i se spodním plným dnem, který se vejde do skříňky nad dřezem.

Zdroj: názor autora






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat