Prostreno.cz

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Jako obřadní velikonoční pokrm a svěceninu známe beránka od středověku dodnes.

Více informací o amerických brusinkách a další recepty najdete na www.americkebrusinky.cz

  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 452 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 400 g jehněčího hřbetu
  • 750 g rajčat
  • 4 snítky šalvěje
  • 80 g sušených brusinek
  • 1 ks cibule
  • 1-2 stroužku česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • chilli

Postup přípravy

  1. Jehněčí osolte a opepřete. Rozehřejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a opečte filety z obou stran. Pečte zhruba 12-15 minut v předehřáté troubě při 180°C (plynová trouba: stupeň 2-3, horkovzdušná trouba: 160°C).
  2. Nakrojte rajčata křížem a spařte je 1 minutu ve vařící vodě. Rajčata prudce zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Omyjte šalvěj, osušte ji a otrhejte lístky ze stonků. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na kostičky. Nasekejte ořechy.
  3. V pánvi rozehřejte zbytek olivového oleje. Osmažte v něm cibuli a česnek. Přidejte rajčata a šalvěj a zhruba 10 minut duste. Po 5 minutách přidejte brusinky. Ochuťte solí, chili kořením a pepřem.
  4. Maso nakrájejte na plátky. Rozřeďte šťávu na pánvi trochou horké vody a vmíchejte do rajčat. Jehněčí filety servírujte spolu s rajčaty.

TIP:

Příloha: Podávejte s bagetou nebo těstovinami, např. tagliatelle.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat