Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba s fenyklem

lanvin
16hlasů
Hodnotit

35min

15min příprava

20min vaření

307 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky3g sacharidy7g bílkoviny

Křehký fenykl je v našich krajích podobně zanedbávanou položkou jako mořské ryby. Jeho jemná, zajímavá vůně báječně ladí právě s rybím masem, a vařením se ještě rozvine.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce rybího filé dle vlastního výběru á 180 g
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžička anýzu
  • 125 ml bílého vína - nebo jablečný džus
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  • Očištěný fenykl a oloupanou cibuli nakrájejte a orestujte na olivovém oleji.
  • Přidejte nasekaný česnek, pepř, anýz a bílé víno, nebo džus. Vařte na mírném ohni 5 minut.
  • Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu.
  • Do vývaru vložte rybí filé a na mírném ohni duste 8 - 10 minut, nebo až je ryba hotová.
  • Podle potřeby dochuťte solí.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Treska pečená v troubě

Treska pečená v troubě

22 hlasů
35min 1009 kJ 160 Kč
Krevetové palačinky

Krevetové palačinky

16 hlasů
50min 495 kJ 60 Kč
Rybí filé s citronem

Rybí filé s citronem

11 hlasů
45min 328 kJ 170 Kč
Grilovaná treska se zeleninou

Grilovaná treska se zeleninou

12 hlasů
55min 565 kJ 200 Kč
Zapečené brambory s lososem

Zapečené brambory s lososem

9 hlasů
1h a 30min 552 kJ 220 Kč
Rybí filé v alobalu

Rybí filé v alobalu

12 hlasů
40min 722 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření