Ingredience na
- 6 plátků
chobotnice á 160 g
- nejlépe k přípravě sushi
- 1 hrst
čerstvé máty
- jemně nasekané
- 1 hrst
citrónové kůry
- jemně nastrouhané
- 60 ml
citronové šťávy
- 3 lžíce
arašídového oleje
- 2 stroužky
česneku
- 2 lžičky
tabasca
- 1 lžička
pískového cukru
- Na zálivku
- 40 ml
limetové šťávy
- 80 ml
arašídového oleje
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 2 ks
lahůdkové cibulky
- jemně nakrájené
- 1 ks
červené chilli papričky
- jemně nakrájená
TIP:
Chobotnici koupíte jako plátky k přípravě sushi. Pokud koupíte chobotnici celou, je třeba před marinováním očištěnou chobotnici uvařit.