Prostreno.cz

Jehněčí v petrželkové krustě

Jehněčí maso v bylinkách s oříšky.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1326 kJ / 316 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy6g
tuky22g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. V robotu rozmixujte tvrdý chléb na strouhanku.
  2. Přidejte petrželku, jehličky rozmarýnu, oloupaný česnek, oříšky a tymián.
  3. Zapněte na několik sekund, hlídejte, aby vám nevznikla kaše. Do směsi vmíchejte olej.
  4. Maso osolte, opepřete a potřete důkladně připravenou směsí, zabalte do folie a nechte přes noc v lednici.
  5. Troubu předehřejte na 190 °C.
  6. Maso rozbalte a dejte do pekáčku.
  7. Podlijte malým množstvím vody a pečte přikryté v troubě přibližně 50 minut, pak maso odkryjte a dopečte doměkka.

TIP:

Místo piniových oříšků použijte arašídy,nebo jiné ořechy.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,70g
  • Sacharidy:

    257,70g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    202,38g
  • Vláknina:

    92,94g

Aktivita pro spálení: 316 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí špízy

(33 hlasů)
30min
734 kJ

Kuličky z jehněčího masa

(16 hlasů)
2h a 15min
1055 kJ

Koláč s mletým jehněčím masem

(13 hlasů)
1h a 25min
665 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí v petrželkové krustě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat