Prostreno.cz

Zapečený celer

Celer zapečený se smetanou a koprem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 529 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 plátky celeru
  • 200 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • 200 ml 33% smetany
  • 0,5 šálku čerstvého kopru - nasekaného
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Z oloupaného celeru nakrájejte 4 plátky silné asi 2,5 cm.
  2. Plátky dejte do hrnce, zalijte je mlékem, podle chuti osolte a navrch prosejte 2 lžíce mouky.
  3. Povařte, až plátky zkřehnou přibližně 5-7 minut. Povařený celer sceďte.
  4. Malou zapékací misku vymažte máslem a do misky uložte plátky celeru.
  5. Smetanu promíchejte s koprem a celer zalijte.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25-30 minut.
  7. Můžete podávat s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,31g
  • Sacharidy:

    90,92g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    121,56g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s houbami

(18 hlasů)
40min
562 kJ

Bramborové karbanátky

(16 hlasů)
55min
820 kJ

Pánev s vepřovou panenkou

(12 hlasů)
50min
581 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zapečený celer

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat