Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečená vodnice

lentilka
5hlasů
Hodnotit

60min

15min příprava

45min vaření

316 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky10g sacharidy1g bílkoviny

Vodnice s máslem a tymiánem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 10 ks malých vodnic - stejně velkých
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 3 ks šalotky
  • 1 lžíce medu
  • 4 lžíce citronové šťávy - nebo 3 lžíce bílého balsamica

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Vodnice důkladně omyjte a odřízněte polovinu natě.
  • Vodnice uložte do zapékací misky, osolte je, opepřete, pokapejte máslem, medem, citronovou šťávou, nebo balsamicem, posypte nasekaným tymiánem, přidejte na větší kousky nakrájenou, oloupanou šalotku a přikryté pečte v troubě 20 minut.
  • Po dvaceti minutách vodnice otočte a dopečte odkryté doměkka.
Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Grilovaná karotka

Grilovaná karotka

20 hlasů
25min 796 kJ 79 Kč
Brambory s majoránkou

Brambory s majoránkou

14 hlasů
45min 403 kJ 45 Kč
Brambory s kapustou

Brambory s kapustou

13 hlasů
45min 444 kJ 55 Kč
Kaše s pastinákem

Kaše s pastinákem

14 hlasů
55min 635 kJ 75 Kč
Brambory v bylinkách

Brambory v bylinkách

17 hlasů
1h a 5min 412 kJ 75 Kč
Květák s pistáciemi

Květák s pistáciemi

17 hlasů
25min 1493 kJ 45 Kč

Články nejen o vaření