Vepřové kotlety na bílém víně
Vepřové kotlety dušené s cibulí a bílým vínem.
-
1h a 15min
15min příprava
60min vaření
-
757 kJ / 180 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy9g
tuky12g
Ingredience na
- 4 ks
vepřové kotlety s kostí
- 5 lžic
rostlinného oleje
- 4 špetky
soli
- 4 špetky
mletého pepře
- 2 ks
velké cibule
- 250 ml
bílého vína
- 4 stroužky
česneku
- 1 lžička
sušené šalvěje
- Na obalení
- 0,5 hrnku
hladké mouky
Postup přípravy
- Maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
- Maso opečte ze všech stran na rozehřátém oleji.
- K masu přidejte cibuli nakrájenou na čtvrtky, oloupaný celý česnek, vše posypte šalvěji, zalijte vínem a duste doměkka.