Prostreno.cz

Vepřové maso s paprikovou omáčkou

Plátky vepřové panenky s rychlou omáčkou.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 980 kJ / 234 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky22g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks menší cibule
  • 300 ml smetany na vaření
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžička sypkého bio zeleninového ochucovadla
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Panenku nakrájejte na plátky a opečte na 2 lžících oleje se 2 lžícemi másla doměkka. Maso podle chuti osolte. Orestované maso vyndejte na talíř.
  2. Maso podle chuti osolte, orestované maso vyndejte na talíř.
  3. Na stejnou pánev přidejte lžíci oleje, lžíci másla a jemně nakrájenou cibuli.
  4. Cibuli nechte zesklovatět, přidejte mletou papriku a vše promíchejte.
  5. Zalijte smetanou, přidejte ochucovadlo, instantní jíšku a 10 minut vařte.
  6. Podle potřeby dochuťte pepřem.
  7. Do omáčky vložte maso a maso jen prohřejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,73g
  • Sacharidy:

    188,71g
    • Cukry:

      12,82g
  • Tuky:

    274,35g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 234 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s paprikovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat