Prostreno.cz

Vepřová panenka s rajčaty

Plátky vepřové panenky v pikantní omáčce s rajčaty a paprikou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 341 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy5g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 1 lžíce směsi sušených bylin - tymián, oregano, bazalka
  • 400 ml horkého drůbežího vývaru
  • 3 lžíce ostrého kečupu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Zeleninu nakrájenou na větší kousky dejte do pekáčku, zakapejte ji olivovým olejem, osolte a opepřete a promíchejte.
  3. Maso nakrájejte na silné plátky a dlaní je lehce naklepejte. Maso osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Na talíři promíchejte citronovou kůru se sušenými bylinkami a ve směsi obalte panenku. Bylinky vetřete do masa.
  5. Maso položte na zeleninu v pekáčku, přilijte horký vývar, přidejte kečup a přikryté duste v troubě 45 minut, nebo až je maso zcela měkké.
  6. Šťávu zahustěte instantní jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,73g
  • Sacharidy:

    174,71g
    • Cukry:

      35,20g
  • Tuky:

    149,23g
  • Vláknina:

    29,10g

Aktivita pro spálení: 81 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná vepřová plec

(7 hlasů)
2h a 0min
602 kJ

Vepřové kotlety na bílém víně

(5 hlasů)
1h a 15min
928 kJ

Rychlý guláš

(5 hlasů)
60min
325 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat