Prostreno.cz

Nakládaný meloun

Tento netradiční recept je převzatý z japonské kuchyně, takto připravený meloun se podává k pečenému masu, jako nakládané okurky, nebo k rýžovým salátům.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 92 kJ / 22 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na

  • 10 ks klínků omytého melounu i se slupkou
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 600 ml vody
  • 0,5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Do vhodné sklenice uložte nakrájený meloun, oloupané stroužky česneku a překrojený řapíkatý celer.
  2. Vodu svařte se solí, nechte vychladnout a vychladlou vodou zalijte meloun.
  3. Sklenici uzavřete a před podáváním nechte minimálně jeden den v lednici.

TIP:

Množství použité vody záleží na tom, jak velké kousky melounu použijete a do jaké sklenice budete meloun ukládat. Do nálevu můžete přidat pár kuliček zeleného pepře.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,50g
  • Sacharidy:

    49,00g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    0,68g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 22 kcal

2

minut jízdy na kole

2

minut běhu

6

minut uklízení



Podobné recepty

Rebarborový džem s malinami

(1 hlasů)
35min
739 kJ

Jablečná marmeláda s cuketou

(3 hlasů)
55min
575 kJ

Kompot z malých švestek – špendlíků

(3 hlasů)
30min
317 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Nakládaný meloun

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat