Prostreno.cz

Hrušková marmeláda s medem

Vyzkoušejte tento recept na úžasnou hruškovou marmeládu, která je vynikající jen tak, namazaná na čerstvém pečivu, nebo na vdolky, palačinky i do buchet.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 883 kJ / 211 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy42g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté hrušky oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Hrušky nasypte do vhodného hrnce, zalijte je vodou, přidejte med, badyán, hřebíček, skořici a citronovou kůru.
  3. Vše za stálého míchání rozvařte na řidší kaši, což bude trvat zhruba 10-15 minut, podle potřeby, záleží na šťavnatosti ovoce, můžete ovoce podlít ještě malým množstvím vody, pak ze směsi vyjměte koření a citronovou kůru.
  4. K hruškám vmíchejte cukr a vařte 5 minut. Až se cukr zcela rozpustí.
  5. Horkou marmeládu naplňte do sklenic, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru.
  6. Pokud chcete uchovávat marmeládu déle, sterilujte ji 20 minut při 90 °C.

TIP:

Před uzavřením skleniček můžete přidat trochu rumu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,58g
  • Sacharidy:

    429,10g
    • Cukry:

      192,69g
  • Tuky:

    32,56g
  • Vláknina:

    56,10g

Aktivita pro spálení: 211 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňový džem

(5 hlasů)
1h a 5min
777 kJ

Brusinkový džem

45min
593 kJ

Hrušková povidla

(2 hlasů)
4h a 20min
962 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hrušková marmeláda s medem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat