Prostreno.cz

Čatní z lilku

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám.

  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 726 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy18g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 ks lilku - oloupané
  • 2 lžíce vinného octa
  • 4 plátky čerstvého zázvoru
  • 0,5 hrnku piniových oříšků
  • 1 lžíce kari koření
  • 5 lžic vody
  • 1 ks malého rajčatového protlaku - 120 g
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0,5 hrnku rozinek
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého zeleného pepře
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, řapíkatý celer a lilek nakrájejte na menší kostičky.
  2. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Oříšky nasucho opražte na pánvi, pak je nasekejte nadrobno.
  4. Rozinky podle potřeby pokrájejte.
  5. Na oleji zvolna orestujte cibuli, celer a zázvor. Po 5 minutách vmíchejte nakrájený lilek a duste 10 minut.
  6. Směs dochuťte cukrem, octem a kari kořením.
  7. Vmíchejte rajčatový protlak, rozinky, piniové oříšky, přidejte vodu a za stálého míchání povařte 10 minut.
  8. Nakonec směs podle chuti osolte a okořeňte koriandrem a pepřem.
  9. Lilkové čatní můžete podávat také teplé s rýží nebo pečivem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čatní z lilku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat