Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Čatní z lilku

lentilka
0hlasů
Hodnotit

60min

30min příprava

30min vaření

726 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky18g sacharidy5g bílkoviny

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks lilku - oloupané
  • 2 lžíce vinného octa
  • 4 plátky čerstvého zázvoru
  • 0,5 hrnku piniových oříšků
  • 1 lžíce kari koření
  • 5 lžic vody
  • 1 ks malého rajčatového protlaku - 120 g
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0,5 hrnku rozinek
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého zeleného pepře
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Oloupanou cibuli, řapíkatý celer a lilek nakrájejte na menší kostičky.
  • Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Oříšky nasucho opražte na pánvi, pak je nasekejte nadrobno.
  • Rozinky podle potřeby pokrájejte.
  • Na oleji zvolna orestujte cibuli, celer a zázvor. Po 5 minutách vmíchejte nakrájený lilek a duste 10 minut.
  • Směs dochuťte cukrem, octem a kari kořením.
  • Vmíchejte rajčatový protlak, rozinky, piniové oříšky, přidejte vodu a za stálého míchání povařte 10 minut.
  • Nakonec směs podle chuti osolte a okořeňte koriandrem a pepřem.
  • Lilkové čatní můžete podávat také teplé s rýží nebo pečivem.
Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Bramborové pyré s kokosovým mlékem

Bramborové pyré s kokosovým mlékem

3 hlasy
45min 416 kJ 60 Kč
Cuketové čatní

Cuketové čatní

4 hlasy
3h a 0min 785 kJ 75 Kč
Grilovaná dýně

Grilovaná dýně

4 hlasy
40min 746 kJ 70 Kč
Bramborové noky

Bramborové noky

7 hlasů
40min 755 kJ 25 Kč
Banánové čatní

Banánové čatní

0 hlasů
45min 737 kJ 50 Kč
Batáty s kapustou

Batáty s kapustou

2 hlasy
1h a 10min 614 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření