Prostreno.cz

Čatní z lilku

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám.

  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 711 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy20g
tuky10g

Ingredience na

  • 2 ks lilku - oloupané
  • 2 lžíce vinného octa
  • 4 plátky čerstvého zázvoru
  • 0,5 hrnku piniových oříšků
  • 1 lžíce kari koření
  • 5 lžic vody
  • 1 ks malého rajčatového protlaku - 120 g
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0,5 hrnku rozinek
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého zeleného pepře
  • 1 špetka mletého koriandru
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, řapíkatý celer a lilek nakrájejte na menší kostičky.
  2. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Oříšky nasucho opražte na pánvi, pak je nasekejte nadrobno.
  4. Rozinky podle potřeby pokrájejte.
  5. Na oleji zvolna orestujte cibuli, celer a zázvor. Po 5 minutách vmíchejte nakrájený lilek a duste 10 minut.
  6. Směs dochuťte cukrem, octem a kari kořením.
  7. Vmíchejte rajčatový protlak, rozinky, piniové oříšky, přidejte vodu a za stálého míchání povařte 10 minut.
  8. Nakonec směs podle chuti osolte a okořeňte koriandrem a pepřem.
  9. Lilkové čatní můžete podávat také teplé s rýží nebo pečivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,30g
  • Sacharidy:

    329,40g
    • Cukry:

      176,20g
  • Tuky:

    183,75g
  • Vláknina:

    40,94g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborové pyré s kokosovým mlékem

(3 hlasů)
45min
424 kJ

Cuketové čatní

(4 hlasů)
3h a 0min
753 kJ

Grilovaná dýně

(4 hlasů)
40min
719 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čatní z lilku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat