Prostreno.cz

Frittata s pórkem

Rychle připravené jídlo, které si snadno můžete vzít i do práce.

Ohodnotit
(37 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 582 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky6g

Ingredience na

  • 2 lžíce másla
  • 200 g pórku
  • 1 stroužek česneku
  • 8 ks vajec
  • 50 ml vody
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • 150 g šunky
  • 1 ks červené papriky - může být kapie
  • 120 g sýra Gruyère - strouhaného
  • 1 hrst čerstvé petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. V nepřilnavé zapékací pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájený pórek a česnek, duste za občasného míchání asi 6 minut.
  2. V misce ušlehejte vejce, 50 ml vody, sůl a pepř.
  3. Směsí zalijte pórek.
  4. Posypte na kostičky nakrájenou šunkou, na kostičky nakrájenou paprikou, strouhaným sýrem a petrželkou.
  5. Vařte na smírném ohni, až jsou spodní a boční části pevné.
  6. Pak dejte frittatu přibližně na 2 - 3 minuty pod gril.

TIP:

Gruyère je tvrdý švýcarský sýr s mnohaletou tradicí výroby. Můžete nahradit parmazánem, nebo jiným tvrdým sýrem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Frittata s pórkem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat