Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Omeleta plněná špenátem

lanvin
28hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

683 kJ

energetická hodnota na 100g

99 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky2g sacharidy7g bílkoviny

Vaječná omeleta s dušeným baby špenátem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 ks vajec
  • 40 ml mléka
  • 80 g másla
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na náplň
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 ml smetany
  • 300 g baby špenátu
  • Na posypání
  • 100 g strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  • Na omelety vyšlehejte vejce s mlékem, vejce dochuťte solí a pepřem.
  • Rozehřejte trochu másla na nepřilnavé pánvi.
  • Na pánev nalijte ¼ vaječné směsi a rychle ji krouživým pohybem rozprostřete po celé ploše, opékejte, dokud nebude hotová omeleta.
  • Potom omeletu vyndejte z pánve a přikryjte fólií, aby nevychladla.
  • Stejným způsobem připravte ještě další tři omelety.
  • Na náplň rozpusťte zbývající máslo a orestujte na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli.
  • Vmíchejte mouku, postupně přidávejte smetanu a stále míchejte, 3 minuty nechte povařit.
  • Přidejte špenát a přikryjte pokličkou. Na mírném ohni vařte 5 minut. Podle chuti osolte.
  • Na každou omeletu dejte náplň, omeletu přeložte a podávejte posypané sýrem.
TIP:

Špenát můžete dochutit rozetřeným česnekem.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

6 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Vegan Kokosový Chia Parfait

Vegan Kokosový Chia Parfait

43 hlasů
20h a 0min 948 kJ 60 Kč
Vaječná pomazánka

Vaječná pomazánka

26 hlasů
15min 682 kJ 55 Kč
Nákyp z celozrnného pečiva

Nákyp z celozrnného pečiva

34 hlasů
1h a 15min 813 kJ 75 Kč
Vejce s anglickou slaninou

Vejce s anglickou slaninou

52 hlasů
35min 1279 kJ 60 Kč
Nekynuté lívance

Nekynuté lívance

60 hlasů
25min 1143 kJ
Míchaná vejce se slaninou

Míchaná vejce se slaninou

34 hlasů
40min 903 kJ 75 Kč

Články nejen o vaření