Prostreno.cz

Jehněčí se špenátem a fazolkami

Jehněčí stále patří v českých domácnostech k méně využívanému druhu masa. Je drahé, proto se hodí spíše ke slavnostnější příležitosti.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 60min

    35min příprava

    25min vaření

  • 775 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy14g
tuky12g

Ingredience na

  • 600 g jehněčího masa - svíčková,nebo kotleta bez kosti
  • 4 stroužky česneku
  • 3 špetky drceného barevného pepře
  • 140 ml oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 200 g rýže
  • 250 g zelených fazolových lusků
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 100 ml vody
  • 150 g baby špenátu
  • Na obalení
  • 6 lžic hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 1 ks červené chilli papričky
  • Na posypání
  • 0,5 hrnku hladkolisté petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na proužky a nasypte ho do nízké misky.
  2. Přidejte drcený česnek, opepřete, přelijte olejem ( aby bylo maso přikryté), zakápněte citronovou šťávou, promíchejte a nechte přes noc v chladu.
  3. Fazolky blanšírujte 5 minut ve vařící osolené vodě, pak fazolky sceďte.
  4. Odleželé maso obalte v hladké mouce a orestujte z obou stran na oleji.
  5. Orestované maso vyndejte, na stejnou pánev přidejte ústřicovou, rybí a sojovou omáčku, vodu a 5 minut povařte.
  6. K omáčce přidejte maso, špenát a podle chuti osolte. Přikryjte a 3-5 minut na mírném ohni poduste.
  7. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  8. Chilli papričku nakrájejte najemno.
  9. Maso podávejte s rýží, kterou ozdobte chilli papričkou a petrželkou a se zelenými fazolkami.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí se špenátem a fazolkami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat