Prostreno.cz

Slávky s chilli papričkou

Sehnat čerstvé slávky není dnes už žádný problém, rozhodně je zařaďte do vašeho jídelníčku. Jsou výborné a velmi rychlé na přípravu.

  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 310 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g slávek - nebo mušle svatého Jakuba
  • 2 ks lahůdkové cibulky - pouze bílá část
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks limetka
  • 1 ks malé, zelené chilli papričky
  • 300 ml bílého vína
  • 2 lžíce kokosového krému
  • 1 lžička červené kari pasty
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Bílou část cibulky a oloupaný česnek nakrájejte na jemné plátky.
  2. V hlubokém rendlíku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a promíchejte.
  3. Na rozehřátý olej vložte slávky, přidejte cibulku, česnek, kokosový krém, překrojenou chilli papričku, a vše zalijte vínem.
  4. Promíchejte, přikryjte a duste, až se slávky otevřou.
  5. Odkryjte a rendlík postavte na prkénko.
  6. Slávky zakápněte rybí omáčkou a limetkovou šťávou.
  7. Podávejte s kouskem limetky a snítkami petrželky.

TIP:

Mušle svatého Jakuba jsou finančně náročnější.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Slávky s chilli papričkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat