Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pikantní masové kuličky

lanvin
0hlasů
Hodnotit

1h a 10min

35min příprava

35min vaření

687 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky17g sacharidy11g bílkoviny

Malé, pikantní kuličky z hovězího masa. Vhodné nejen na silvestrovský stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - drobně nakrájené
  • 0,5 stonku řapíkatého celeru - nakrájeného nadrobno
  • 0,5 ks zelené nebo červené papriky - drobně nakrájené
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1,5 hrnku vařené rýže
  • 1 ks vejce - rozšlehané
  • 0,5 lžíce koření cajun
  • K podávání
  • 250 ml pepřové omáčky - nebo jiné oblíbené
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  • V kastrolu na rozehřátý olej nasypte nakrájenou zeleninu a restujte za stálého míchání 5-8 minut.
  • Zeleninu vyndejte děrovanou lžící do větší misky a nechte ji vychladnout.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Plech vyložte pečícím papírem, který potřete slabě olejem.
  • K vychladlé zelenině přidejte mleté maso, prolisovaný česnek, rýži, koření, rozšlehané vejce a vše promíchejte.
  • Z hmoty tvarujte malé kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  • Kuličky přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, podle velikosti kuliček.
  • Podávejte s oblíbenou omáčkou.
Avokádové smoothie

Avokádové smoothie

2 hlasy
15min 296kJ 50 Kč
Placky z brokolice se sýrem feta

Placky z brokolice se sýrem feta

3 hlasy
50min 403kJ 50 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Rybí kuličky

Rybí kuličky

5 hlasů
1h a 15min 309 kJ 160 Kč
Křupavý toustový chléb

Křupavý toustový chléb

5 hlasů
2h a 0min 955 kJ
Sýrové koule

Sýrové koule

1 hlas
40min 1465 kJ 140 Kč
Rybí paštika

Rybí paštika

2 hlasy
2h a 0min 534 kJ 210 Kč
Gratinované zelené fazolky

Gratinované zelené fazolky

0 hlasů
1h a 20min 595 kJ 120 Kč
Sleďové rolky

Sleďové rolky

0 hlasů
35min 420 kJ 120 Kč

Články nejen o vaření