Prostreno.cz

Pikantní masové kuličky

Malé, pikantní kuličky z hovězího masa. Vhodné nejen na silvestrovský stůl.

  • 1h a 10min

    35min příprava

    35min vaření

  • 900 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy23g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - drobně nakrájené
  • 0,5 stonku řapíkatého celeru - nakrájeného nadrobno
  • 0,5 ks zelené nebo červené papriky - drobně nakrájené
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1,5 hrnku vařené rýže
  • 1 ks vejce - rozšlehané
  • 0,5 lžíce koření cajun
  • K podávání
  • 250 ml pepřové omáčky - nebo jiné oblíbené
  • Na potření
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V kastrolu na rozehřátý olej nasypte nakrájenou zeleninu a restujte za stálého míchání 5-8 minut.
  2. Zeleninu vyndejte děrovanou lžící do větší misky a nechte ji vychladnout.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Plech vyložte pečícím papírem, který potřete slabě olejem.
  5. K vychladlé zelenině přidejte mleté maso, prolisovaný česnek, rýži, koření, rozšlehané vejce a vše promíchejte.
  6. Z hmoty tvarujte malé kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Kuličky přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, podle velikosti kuliček.
  8. Podávejte s oblíbenou omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní masové kuličky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat