Prostreno.cz

Naložené sleďové filety

Recept ze skandinávské kuchyně, ryby servírované na vánoční stůl.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 588 kJ / 140 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 400 g sleďových filetů
  • 1 ks větší červené cibule
  • 2 ks malé, sladkokyselé okurky
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 ks bio citron - kůra nakrájená na nudličky
  • Na marinádu
  • 4 lžíce vinného octa
  • 150 ml vody
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce kečupu
  • 100 ml kvalitního oleje

Postup přípravy

  1. Sledě nakrájejte na kousky.
  2. Oloupanou cibuli a okurky nakrájejte na plátky.
  3. Suroviny na nálev dejte do rendlíku a nechte projít varem. Dobře vše promíchejte. Nálev nechte vychladnout.
  4. Do vhodné sklenice uložte nakrájené sledě, proložte je cibulí, okurkami, nudličkami citronové kůry a kapary.
  5. Ryby zalijte nálevem, uzavřete a nechte minimálně přes noc v chladu marinovat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,13g
  • Sacharidy:

    153,55g
    • Cukry:

      127,00g
  • Tuky:

    114,78g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 140 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí filé s citronový pepřem

(2 hlasů)
45min
355 kJ

Ryba pečená se sýrem

(5 hlasů)
55min
437 kJ

Ryby v krémové omáčce

(3 hlasů)
1h a 10min
673 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Naložené sleďové filety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat