Prostreno.cz

Teplý salát z čínského zelí

Zelný salát s houbami shiitake.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 357 kJ / 85 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks malého, čínského zelí
  • 6 ks hub shiitake
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 50 ml rýžového vína - nebo suchého sherry
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 60 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Bílou část zelí nakrájejte na větší kousky, zelenou část na nudličky.
  2. Smíchejte ústřicovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob.
  3. Do hlubší pánve s rozehřátým olejem nasypte na plátky pokrájený česnek, nakrájené houby, nakrájené zelí, nejdříve bílou část přibližně po 4 minutách zelenou část a duste 10 minut.
  4. K zelí přidejte připravenou ústřicovou omáčku, dochuťte solí, pepřem a poduste 3-5 minut.
  5. Salát podávejte teplý.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,71g
  • Sacharidy:

    197,17g
    • Cukry:

      8,20g
  • Tuky:

    103,48g
  • Vláknina:

    32,17g

Aktivita pro spálení: 85 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Jablečný salát se slaninou

(3 hlasů)
35min
1161 kJ

Cuketový salát s parmazánem

(4 hlasů)
20min
620 kJ

Avokádový salát s krevetami

(5 hlasů)
30min
734 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Teplý salát z čínského zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat