Prostreno.cz

Hovězí maso dušené se zeleninou

Vydatné jídlo z jednoho hrnce.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 311 kJ / 74 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 600 g hovězího masa - zadní, krk, hovězí loupaná plec
  • 1 l hovězího vývaru - nebo voda a bujon
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks velké mrkve - nakrájená na kostky
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 ks malé, bílé cibule
  • 3 stroužky česneku - tenké plátky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 ks oloupaných rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 špetka mleté chilli papričky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci na oleji orestujte oloupanou nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přisypte papriku, maso nakrájené na kostky a chvíli míchejte.
  4. Maso zalijte vývarem a duste doměkka.
  5. Když je maso skoro měkké přidejte k masu nakrájený celer, hrášek, nakrájenou mrkev, rajčata, rajčatový protlak, podle chuti osolte, opepřete a duste doměkka.
  6. Pokud máte rádi ostřejší chuť, přidejte chilli.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso dušené se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat